Liverpool - Chelsea 0-2

Bild till nyheten Liverpool - Chelsea 0-2

Liverpool förlorade sin sista hemmamatch för säsongen och med Carlsberg på matchtröjan mot Chelsea med 2-0. Didier Drogba gav bortalaget ledningen med lite mer än 30 minuter in i första halvlek efter en passning från Steven Gerrard.

Tio minuter in i andra halvlek gjorde Chelsea 2-0 vilket matchen även slutade, denna gången var det Frank Lampard som var framme.

Reds började matchen bra, men efter lite mer än 30 minuter spelade slår Steven Gerrard en passning som vi sett tidigare, för landslaget mot Frankrike samt mot Arsenal för några säsonger  då Thierry Henry gjorde mål på båda chanserna. Den här gången ser Didier Drogba engelskmannens fel och tar bollen och ger ligaledande Chelsea 1-0 på Anfield.

Chelsea tog över matchen mer och mer och det såg ut som Liverpool bara ville få slut på matchen, man visade inte den glöd och glädje som man haft tidigare. Det blev inte bättre när Frank Lampard efter en fin inspelning från Nicolas Anelka utökade London-lagets ledning 10 minuter in i andra halvlek. Pool hade ingen riktigt bra målchans efter målet.

Alberto Aquilani hade den bästa målchansen i första halvlek när han sköt en bit utanför straffområdet och bollen träffa ribban. Kanske är detta den näst sista matchen som Rafael Benitez leder sitt lag, det har inför matchen ryktats enormt mycket om Juventus, och efter den här förlusten lär inte ryktena svalna.

Matchen speglar annars Liverpool säsong, nu är även drömmarna om Champions League spel nästa säsong helt rökta. På söndag nästa vecka möter man Hull på bortaplan som för övrigt är den sista matchen för den här säsongen. Du följer allt om senaste och kommande matcher här på Liverpoolfc.nu.