Liverpool-Chelsea: Införrapport

Bild till nyheten Liverpool-Chelsea: Införrapport

Den sista hemmamatchen för säsongen, den sista hemmamatchen med Carlsberg på tröjan. Ett möte mot Chelsea på Anfield som gäller mycket för båda lagen.

Chelsea kan vid en vinst fortsätta hålla undan för Manchester United som jagar de i toppstriden, medan Liverpool har en chans på fjärdeplatsen.

Det har spekulerats mycket senaste veckan om Liverpool ska lägga sig eller inte för att inte riskera att Man United vinner ligatitel nummer 19 och går förbi LFC i den "titeltävlingen", men enligt de spelare som uttalat sig kommer man kämpa för vinst, de bryr sig inte om United vinner eller ej, de spelar för Liverpool och vill alltid vinna, plus att det som sagt finns chans på Champions League spel nästa säsong.

Förra mötet mellan lagen den här säsongen var på Stamford Bridge och hemmalaget Chelsea vann med 2-0 efter att Nicolas Anelka och Florent Malouda gjort mål. Vi får gå tillbaka till januari förra året för att titta en närmare koll på det förra mötet på Anfield, det var mållöst fram till lite mindre än 1 minut kvar då Fernando Torres gjorde både 1-0 och 2-0 själv samt fixade tre poäng för sitt lag.

På Anfield: 44 vinster, 14 oavgjorda, 8 förluster.
Hemma/borta: Liverpool 60 vinster, 28 oavgjorda, Chelsea 45 vinster.

Liverpool
Som vi inför matchen mot Burnley nämnde så finns det en liten chans till att Liverpool spelar i Champions League nästa säsong, men då måste man vinna sina tre återstående matcher och hoppas på att motståndarna i kampen tappar sina poäng. Laget vann mot Burnley och har här näst på schemat Chelsea hemma och i sista matchen Hull på bortaplan.

Den här helgen och kommande vecka är avgörande för om det sker ett "mirakel" eller inte i kampen om den fjärde och sista platsen för spel i den finaste europeiska fotbollsturneringen för klubblag.

Idag möter Manchester City konkurrenten i kampen, Aston Villa på hemmaplan. Tottenham spelar även de hemma mot Johan Elmanders Bolton. På onsdag är det Manchester City mot Tottenham, det först nämnda laget spelar hemma. På söndag nästa vecka är det den sista omgången av Premier League för den här säsongen. City reser till London för att möta West Ham. Tottenham möter ett Burnley som redan åkt ur ligan på Turf Moor och Aston Villa har hemmamatch mot Blackburn.

Vi får göra vårt jobb och hoppas på att något äntligen går på vår sida under denna säsong.

I veckan har det mesta snacket i Liverpool handlat om den enligt undertecknat mycket orättvisa Europa League semifinalen på Anfield där Diego Forlan gjorde ett reduceringsmål för Atletico på förlängning vilket även räckte för att spanjorerna skulle ta sig vidare.

Liverpool gjorde kanske sin bästa första halvlek den här säsongen, man kämpade bra och skapade en hel del trots att man fick klara sig utan Fernando Torres. Alberto Aquilani gjorde ett fantastiskt 1-0 mål och var enligt mig den bästa spelaren tillsammans med Yossi Benayoun och Lucas. I och med att Reds åkte ut har ryktena om Benitez vara eller icke vara i klubben stärkts ännu mer och det är ett av de hetaste ämnena i fotbollsvärlden just nu.

Juventus ska ha erbjudit Rafa ett fantastiskt kontrakt, där han bland annat varje sommar får köpa spelare för 65-70 miljoner pund. Du kan läsa mer om detta på startsidan.

På skadelistan hittar vi Fernando Torres, som dock Sky tror startar denna match men inte är med i truppen enligt PremierLeague.com, vi får se om det blir en chock comeback eller ej, det lutar dock åt att vi inte ser honom mer denna säsong. Torres gör sällskap på skadelistan tillsammans med Emiliano Insua, Fabio Aurelio, Martin Skrtel och Martin Kelly.

Sammy Lee berömmer Chelsea inför matchen och säger även att det är viktigt att Maxi Rodriguez är tillbaka i truppen efter att ha varit cupbunden mot sitt gamla lag Atletico Madrid i veckan:


"Chelsea är en mycket svår motståndare och vi vet vilken tuff match det kommer att bli, men vi måste ge allt vi har och försöka få maximalt antal poäng från våra två sista matcher. I fotboll får man alltid ytterligare en chans och vi har ännu en match nu där vi kan göra en bra prestation för våra fans som har varit magnifika hela säsongen."

"Det är verkligen viktigt att vi visar de här supportrarna vår tacksamhet för deras stöd. De förtjänar all vår respekt och vi måste ge 100 procent i varje match. Vi vet vårt jobb och vi vet att vi måste göra det. Vi kan inte förlita oss på någon annan och vi måste se till att vi går ut där på söndag på ett professionellt sätt och fixar de tre poängen."

"Maxi har varit en fantastisk värvning för klubben. Han har en enormt bra personlighet och ett positivt inflytande i omklädningsrummet. Att ha honom tillbaka är ett lyft för oss. Han kommer att ge oss massor av kvalitet och friska ben. Han har jobbat mycket hårt sedan han kom hit. Han har varit väldigt fokuserad och är mycket professionell i sin attityd."

Liverpools trupp enligt PremierLeague.com: Reina, Johnson, Carragher, Kyrgiakos, Agger, Lucas, Mascherano, Gerrard, Aquilani, Rodriguez, Babel, Benayoun, Ngog, Kuyt, Cavalieri, Degen, El Zhar, Pacheco, Ayala, Plessis.

Trolig startelva enligt skribenten: Reina, Johnson, Kyrgiakos, Carragher, Agger, Kuyt, Mascherano, Aquilani, Benayoun, Gerrard, Babel.

Värt att notera är att SkySports har tagit ut Fernando Torres i deras troliga laguppställning hos Liverpool, finns det chans till att se spanjoren imorgon? Enligt Premier Leagues officiella hemsida är han inte uttagen i truppen. Den som lever får se.

Vilket lag tror du att Rafael Benitez väljer att starta med? Logga in, kommentera och dela med dig av dina åsikter.

Chelsea
Inför den 37:e omgången har Chelsea vunnit 25 matcher, spelat oavgjort i 5 och förlorat 6 stycken. Man har även en imponerande målskillnad, 93 gjorda mål och 32 insläppta vilket gör att de har skrapat ihop 80 poäng och leder ligan med en poäng för Man United.

Det är en avgörande match som kan leda till Chelseas fjärde Premier League vid vinst då man i sista matchen spelar hemma mot Wigan, vinner man inte den matchen ska man inte vinna ligan. Klubben har även tagit sig till final i FA Cupen på Wembley där man möter krisdrabbade Portsmouth.

Chelseas tränare Carlo Ancelotti som de flesta känner igen som före detta tränare för Milan i Champions League finalen, den kvällen i maj 2005, i Turkiet, som vi aldrig kommer glömma säger följande inför matchen på frågan om han tror Liverpool kommer ge 100 % eller ej.

"Jag tänker inte på sådant. Jag tror Sunderland kommer göra deras bästa för att vinna mot Man United, och det samma gäller Liverpool mot oss. Jag tror att varje klubb har respekt för Premier League och vill göra sitt bästa tills matchen är över. Jag vet att Liverpool är ett starkt lag och är svåra att vinna mot på Anfield, men vi kommer göra vårt bästa och allt för att resa hem med tre poäng."

"Matchen mot Stoke var viktig, vi behövde komma tillbaka i ligaledning efter Uniteds vinst, och vi spelade bra. Jag tror att Man United har det som krävs för att vinna sina två matcher mot Sunderland och Stoke, varje match är olika, men vårt mål är att vinna de här två matcherna. Jag vet det, om vi vinner två matcher, är vi ligavinnare. Jag hoppas vi spelar mot Liverpool som vi gjorde mot Stoke när vi vann med 7-0."

Ancelotti har tre spelare på sin skadelista inför matchen. José Bosingwa, Ricardo Carvalho, John Obi Mikel och Michael Essien. John Terry är tillbaka efter avstängning och Ashley Cole efter ett längre skadeproblem, engelskmannen kommer med största sannolikhet starta matchen.

Chelseas sex senaste matcher:
Chelsea – Stoke 7-0
Tottenham – Chelsea 2-1
Chelsea – Bolton 1-0
Aston Villa – Chelsea 0-3
Man United – Chelsea 1-2
Chelsea – Aston Villa 7-1

Chelseas trupp enligt PremierLeague.com: Cech, Hilario, Turnbull, A Cole, Kalou, Alex, Drogba, Terry, Malouda, Lampard, Deco, Anelka, Zhirkov, J Cole, Belletti, Ballack, Kakuta, Sturridge, Ferreira, Bruma, Ivanovic.

Trolig startelva enligt skribenten: Cech, Ivanovic, Alex, Terry, Ashley Cole,  Ballack, Lampard, Malouda, Kalou, Drogba, Anelka.

Spelare att se upp för: Som så alltid i Chelsea är anfallaren Didier Drogba stekhet. Han utmanar Wayne Rooney i skytteligan med två omgångar kvar. Drogba har gjort 25 ligamål, 32 stycken i alla turneringar/ligor Chelsea medverkat i denna säsong. Frank Lampard gör en av sina bättre säsonger i den blåa tröjan, i alla fall i skytteligan. Lampard har gjort hela 20 ligamål från sin mittfältsposition, 25 stycken i samtliga ligor/turneringar.

Statistik
* Om Liverpool skulle vinna skulle de bli deras 2000:e ligavinst, och deras 350:e i PL.
* Reds har bara förlorat en match på se sex senaste mot morgondagens motstånd.
* Totalt har LFC bara förlorat åtta ligamatcher på Anfield mot Chelsea, tre av dem har kommit under de sex senaste åren.
* Glen Johnson gjorde 72 matcher för Chelsea under 2003-2007. Hans debut kom på Anfield.
* Steven Gerrard har gjort ett mål mot Chelsea på 29 försök.
* Patrik Berger gjorde det senaste hattricket mot Chelsea för Liverpool, i oktober 1997. James Stewart (1910), Fred Pagnam (1915) och Gordon Hodgson (1930) har bara lyckats med det tidigare.
* Detta är den 26:e matchen i alla turneringar sedan 2004 då Benitez tog över mot Chelsea, hemmalaget har vunnit sju av de medan London-klubben vunnit elva.
* Liverpools största vinst kom i april 1935 när man vann med 6-0. På 66 möten har bara en match slutat 0-0 mellan laget, den 9:e oktober 1971.
* Man City var det laget som senast vann på Anfield mot Liverpool i den sista hemmamatchen.
* Ett mål för Liverpool kommer vara deras 44:e på hemmaplan i ligan den här säsongen. Det bästa resultatet på 11 säsonger när de gjorde 44 stycken (1998-99). Det högsta kom 1995-96 när 46 mål gjordes.
* Detta är den första säsongen av sex stycken som klubbarna bara mött varandra i ligan. Tidigare har man stött på varandra ett flertal gånger i Champions League.
* Chelsea har gjort mål i alla matcher utom en denna säsong, under jul mot Birmingham (0-0).

Övrigt
Matchen startar 14.30 och visas på Canal + Sport 1, kommentator är Petter Johansson. För dig som inte har Canal +, kan se matchen via olika streams. Läs mer om det i vår streamingguide på startsidan. Domartrion består av huvuddomaren Alan Wiley samt hans assisterande Andy Garratt & Mick McDonough och till det är Martin Atkinson fjärdedomare.

Pepe Reina och Ryan Babel direkt efter matchen mot Atletico, svarar på några enkla frågor inför matchen imorgon.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer