Liverpool-Chelsea: Intervju med supportrar

Bild till nyheten Liverpool-Chelsea: Intervju med supportrar

Vi kan idag för första gången på Liverpoolfc.nu presentera ett nytt projekt som vi kommer fortsätta med kommande säsong i de större matcherna. I de största matcherna mot de bästa lagen kommer supportrar från Liverpool och motståndaren få svara på ett flertal frågor.

Eftersom det imorgon är dags för toppmöte mellan Liverpool och Chelsea på Anfield har vi intervjuat den 19-årige Liverpoolsupportern Michael Karlsson, som följt sitt LFC sedan 2004, då han mer eller mindre började intressera sig för just fotboll. Chelsea supportern Oscar Karlström är även han 19 år gammal. Oscar är redaktör för Chelseas svenska supportersida och har följt sina blåa hjältar sedan 1999 då hans morbror tog med honom på en match.

Hur är skadeläget i era lag?

Michael: Vi saknar Martin Škrtel, Martin Kelly, Fábio Aurélio, Emiliano Insúa och Fernando Torres på grund av skada, även Albert Riera, om denne inte eventuellt är utfryst.

Oscar: José Bosingwa, John Obi Mikel, Michael Essien och Ricardo Carvalho är fortfarande borta, men det har ljusnat en aning på skadefronten då Ashley Cole och Branislav Ivanovic, två av våra mest framstående spelare den här säsongen, har gjort comeback de senaste veckorna.

Hur går tonerna bland fansen?

Michael: Känslorna är blandade, vissa vill se Chelsea besegra Liverpool så att de håller undan för United, som vid Liverpool seger har avgörandet i egna händer inför sista omgången (förutsagt att de själva gör sitt jobb), och kan gå om Liverpool som mesta mästarna i England. Andra tycker kärleken till klubben går före hatet till motståndarna, och att man kämpar om fjärdeplaceringen intill slutet. Mina egna känslor är också delade, ett väldigt stort dilemma.

Oscar: Leder man ligan med två omgångar kvar så är det klart att det finns väldigt goda förhoppningar om en Premier League-titel. Det finns dock viss oro över att vi ska slarva bort ligaguldet och matchen som det i så fall ska ske i är den mot Liverpool. 7-0 mot Stoke senast var ett välkommet styrkebesked, men ännu är titeln långt ifrån inräknad.

Vad tycker du om era motståndares säsong med bara en omgång kvar?


Michael: Jag tycker Chelsea har gjort en helt fantastisk säsong i ligan under sin nye tränare Carlo Ancelotti. De behöll sin fina form även när de förlorade sina afrikanska (betonande) spelare under januari. Men de har samtidigt förlorat självförtroende i stundens allvar likt fjolårets Liverpool, och tappat poäng mot sämre motstånd i ligan, annars, vid seger på Anfield, har de tagit maximalt med poäng mot övriga "Big Four" lag. En suverän bedrift!

Oscar: Med tanke på att Liverpool slutade två förra säsongen och säkerligen hade hoppats på en högre tabellplacering än den nuvarande så får man väl se det som ett ganska rejält misslyckande. En Europa League-titel skulle kunna rädda viss heder, men jag tror att de flesta scousers gärna stryker ett stort svart streck över den här säsongen. Som Chelseasupporter ska man inte sticka under stol med att man njuter en aning när det går dåligt för rivalerna. Det är inte för inte det har sjungits "Rafa Benitez, we want you to stay" på Stamford Bridge den här säsongen.



Vad talar för och emot er i denna match?

Michael: Det som talar för oss är ju givetvis hemmaplan med våra fantastiska supportrar,
men även att vi har 7-0 i målstatistik på de två senaste Premier League matcherna,
även att vi under senare år i ligan haft fin statistik mot just Chelsea hemma, och spelat på hög nivå.

Det som talar emot oss är att vår kanske främste nyckelspelare och måltjuv Fernando Torres ej medverkar, även den fiaskoartade säsongen där vi samlat på oss 10 förluster, och en tränare som gjort oerhört taktiskt kontroversiella laguppställningar och byten och bland annat haft det dyra nyförvärvet Aquilani på bänken, Lucas i elvan, Aurélio på mittfältet. Och när man jagat mål så har han alltför ofta bytt ut det offensiva hotet och bytt in defensiva pjäser.

Oscar: Vi har lyckats väldigt bra i matcherna mot de så kallade big four-lagen den här säsongen och när en Premier League-titel är så nära bör det inte vara fel på spelarnas motivation. Liverpools match mot Atletico Madrid tre dagar före vårt möte talar också för bortaseger, sen undrar jag om Liverpool inte hellre ser Chelsea som mästare än Manchester United. Vad som talar emot oss, förutom att det är en svår bortamatch, är väl främst att vi har allt att förlora och att det skulle kunna sätta sig i spelarnas huvuden.

Vad betyder denna match för er?

Michael: Som sagt, så spelar mycket känslor in i vad denna match betyder för oss, för vissa är denna match en läggmatch, där de vill se Liverpool beteckna sitt hat mot det rödklädda Manchester laget genom att ta kål på deras gulddrömmar. För andra betyder den här matchen oerhört mycket i kampen om att kanske lyckas nå en fjärdeplacering och kval till Champions League.

Oscar: Den betyder allt! Förlust och vi kan med största säkerhet vinka hej då till Premier League-titeln. Vinst och vi kommer med lika stor sannolikhet att vinna ligan. Det blir inte viktigare än så. Dessutom vore det inte fel att spela bort en rival från Champions League-platserna.

Vilka spelare borde ditt lag se upp för hos motståndaren?

Michael: Chelsea har en bred trupp med många spelare man bör se upp med, mest noterbar är Didier Drogba som även spelar för att vinna skytteligan, Florent Malouda och Salomon Kalou har prickat toppformen och Lampard är som vanligt spelfördelaren som levererar frekvent, därför är hela anfallet hos motståndarlaget väldigt oförutsägbart.

Malouda slår grymma inlägg från vänsterkanten och Drogba besitter fysik och styrka i luftrummet och tar suveränt ned bollar och är bra på ett tillslag, därför säger jag Didier Drogba. Men kan även nämna Branislav Ivanovic som följer med upp bra i banan och har alla kvalitéer som krävs för att bli ett ständigt hot bakåt som framåt.

Oscar: Det största hotet är Fernando Torres som lyckligtvis inte spelar. Annars är Steven Gerrard alltid målfarlig.

Den sista frågan... vad slutar matchen och varför? Samt hur ska ni se den?

Michael: Jag tror tyvärr Chelsea vinner, jag tror motivationen är större hos dem än hos oss, vägen upp till en fjärdeplats är oerhört brant för oss, och Liverpool är deras sista svåra hinder på vägen.

Dessutom saknar vi den spets i anfallet vi behöver. Matchen i helhet tror jag kommer bli aningen låst på mitten, matchen slutar 1-2. Målskyttar är Didier Drogba, Florent Malouda samt Dirk Kuyt.

Matchen skall ses hos en god vän, via hans tv, med några öl till :)

Oscar: Chelsea vinner eftersom vi har mer att spela för. Det brukar heta att motivation slår klass och när vi har både motivation och klass på vår sida ska det bara kunna sluta på ett sätt. Därmed inte sagt att det bara är att åka upp till Anfield och spela hem tre poäng - nej, det kommer nog att bli väldigt tufft. Om jag ska tippa ett resultat så säger jag att det blir 1-2.

Jag var på plats på Stamford Bridge förra helgen mot Stoke och kommer att vara där mot Wigan nästa helg. Därför är jag tvungen att jobba i helgen (tänk att chefen inte förstår sig på fotboll...). Det är ännu inte bestämt om jag ska undvika resultatet och se matchen när jag kommer hem efter jobbet eller om jag ska dämpa nervositeten genom att få uppdateringar på SMS.

Vi tackar Michael och Oscar för att de ville ställa upp och svara på de här frågorna. Skulle du vilja bli intervjuad eller vet du någon som vill bli? Maila undertecknad med personens mail och namn.

Intervjuade av Peter A Linhem och Joackim Lundberg.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer