Rumour Mill

Bild till nyheten Rumour Mill
Michael Johnson, Karim Benzema och Wayne Hennessey möjliga värvningar i sommar? Milan visar intresse för Aurelio.

Här följer de senaste ryktena i den brittiska pressen.

Rafa Benitez uppges försöka locka till sig Manchester Citys mittfältare Michael Johnson (bilden) i sommar. 22-åringen har fått begränsat med speltid under säsongen på grund av skadeproblem och Citys jättesatsning på att nå toppen i Premier League.

Liverpool hoppas få in fler brittiska spelare i truppen i sommar. Johnson värderas till ca £12M.

Real Madrid ser ut att rensa i truppen i sommar. Det kan ge Liverpool möjligheten att hämta Karim Benzema som haft en tuff första säsong på Bernabeu. Liverpool sägs ha utnyttjat tiden i Madrid förra veckan till att hålla samtal med representanter för Real om tillgängliga spelare. En annan spelare som ska intressera Liverpool är Rafael van der Vaart, som vi tidigare skrivit om.

Wolves målvakt Wayne Hennessey sägs vara aktuell som ny andremålvakt på Anfield bakom Pepe Reina, då mycket talar för att Diego Cavalieri kan komma att lämna i sommar. 23-åringen är walesisk landslagsman, men har inte spelat för Wolves sedan november. Hennessey tros vara tillgänglig för omkring £2.5M.

Charltons underbarn Jonjo Shelvey kan komma att hamna i Liverpool. Shelvey är offensiv mittfältare och 18-åringen har redan spelat närmare 50 förstalagsmatcher.

Chelsea och Arsenal håller också ögonen på Shelvey, men Liverpool ska enligt uppgift vara hoppfulla om att få klart med övergången inom de närmaste veckorna.

Liverpool håller också ögonen på Manchester Uniteds anfallstalang John Cofie. Benitez visade intresse redan 2007 för Cofie, med då valde på tiden 15-årige Cofie istället Old Trafford.

AC Milan sägs vara redo att försöka locka Fabio Aurelio till sig på fri transfer i sommar. 30-åringen har haft en riktigt jobbig säsong, där den ena skadan avlöst den andra. Liverpool ska ännu inte ha erbjudit honom något nytt kontrakt och gör man det talar det för att det "bara" blir ett kontrakt baserat på antal matcher han spelar.

Andra spelare som förväntas lämna Anfield i sommar är Albert Riera, Charles Itandje och Philip Degen.

Liverpool sägs också vara villiga att lyssna på bud för Alberto Aquilani, redan efter en säsong i klubben.

Källor: Liverpoolfc.tv, Sunday People, Daily Mirror

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer