Inför: Burnley - Liverpool

Bild till nyheten Inför: Burnley - Liverpool

Liverpool reser till Turf Moor för att möta Burnley i den 36:e omgången av Premier League. Liverpool ska försöka vinna på denna arena för första gången sedan 1970, återigen finns det en liten chans till Champions League spel nästa säsong vilket gör att matchen blir viktig för Liverpool.

Och för ett Burnley som kämpar för sin överlevnad och att få stanna kvar i den högsta divisionen även nästa säsong.

Om Liverpool skulle vinna morgondagens match och plus att West Ham vinner hemma mot Wigan så är det klart att Burnley inte spelar i Premier League nästa säsong, även om laget skulle vinna sina två återstående matcher efter imorgon så är West Ham ändå en poäng före.

LFC har inte vunnit borta i ligan under 2010, senaste bortavinsten kom mot Aston Villa då Fernando Torres som inte kommer spela imorgon, avgjorde i slutsekunderna. Förra mötet den här säsongen slutade med en 4-0 vinst för Liverpool. Yossi Benayoun gjorde tre av målen.

På Turf Moor: Liverpool 10 vinster, Burnley 18 vinster, 9 oavgjorda.
Hemma/borta: Liverpool 30 vinster, Burnley 26 vinster, 19 oavgjorda.

Burnley
Som vi tidigare nämnde är morgondagen en avgörande dag i Burnleys historia och Premier League äventyret den här säsongen. Liverpool vinner imorgon och West Ham tar 3 poäng på Wigan idag, betyder att det är klart att Burnley spelar i Coca Cola Championship nästa säsong, just i detta nu så står det oavgjort, 2-2 på Upton Park.

Inför den här omgången har Burnley på de 35 spelade omgångarna vunnit 7, spelat oavgjort i 6 och förlorat 22 matcher. En målskillnad på 37-74 gör att de ligger näst sist och har skrapat ihop 27 poäng.

Burnleys tränare Brian Laws säger följande inför den viktiga matchen imorgon: "Jag tror inte en enda Liverpool spelare kommer visa något tecken på trötthet efter deras långa resa till semifinalen av Europa League. De har för det första spelat 90 minuters fotboll, och för det andra vilat när de inte tränat. Om de åkt på tåg eller vad det nu var, så har det troligtvis bara suttit ner. Och det kan man inte vara utsliten av. Liverpool är ett kvalitetslag med bra spelare och vi ska inte lura oss och tro att de kommer vara utslitna till denna match."

Tränare Laws har inga större problem på skadefronten. Den enda spelaren som missar matchen imorgon är Chris McCann, dessutom är försvararen Clarke Carlisle osäker, men han finns dock med i truppen.

Burnleys sex senaste matcher:
Sunderland - Burnley 2-1
Hull - Burnley 1-4
Burnley - Man City 1-6
Burnley - Blackburn 0-1
Wigan - Burnley 1-0
Burnley - Wolverhampton 1-2

Burnleys trupp enligt Premier League.com: Jensen, Mears, Duff, Cort, Caldwell, Fox, Alexander, Elliott, McDonald, Nugent, Fletcher, Blake, Paterson, Eagles, Thompson, Bikey, Cork, Carlisle, Jordan, Weaver, Nimani, Rodriguez.

Trolig startelva enligt skribenten: Jensen, Mears, Caldwell, Carlisle, Fox, Eagles, Cork, Alexander, Bikey, Elliott, Nugent.

Spelare att se upp för: Anfallaren Steven Fletcher har hittills gjort åtta ligamål, 12 totalt inom alla cuper och turneringar denna säsong. Lagkaptenen Graham Alexander är troligtvis klubbens viktigaste spelare. Sju ligamål denna säsong för Alexander, 8 stycken totalt. Värt att notera är att Graham under sin karriär gjort mål på 73 av 78 straffar, vilket är en fantastisk siffra.

Liverpool
Det finns fortfarande en chans till fjärde platsen i ligan vilket innebär Champions League spel nästa säsong. Liverpool är känt för att aldrig ge upp, man måste vinna sina tre återstående matcher mot Burnley borta, Chelsea hemma och Hull borta, sedan hoppas på att Tottenham och Manchester City misslyckas. Vi ska även lägga till Aston Villa i den kategorin.

Tre poäng för Liverpool imorgon betyder mycket. Tottenham förlorade med 3-1 borta mot Man United idag. Manchester City möter Arsenal på Emirates ikväll och imorgon är det Birmingham derby; Aston Villa mot Birmingham.

Skulle Arsenal vinna idag mot City och Birmingham får oavgjort eller vinner mot Villa imorgon så är Liverpool bara två poäng bakom Spurs, dock har City och Villa samma poäng som Reds om det skulle hända.

Manchester City ska möta Tottenham och Aston Villa, det finns en chans, och vi hoppas på att det slutar som vi vill.

Assisterande tränare Sammy Lee säger följande om Burnley och matchen: "I slutändan kämpar vi fortfarande för det vi vill ha. Vi har sagt många gånger förr att varje match innebär sin egen utmaning och det stämmer för Burnley också. Det är ett svårt ställe att åka till. Planen kommer inte att vara bra men vi får anpassa oss till det."

Han tillade: "Vi vet att de har Fletcher som har gjort några mål för dem den här säsongen, men de har också Nugent och vi vet att han kan vara ett hot mot oss. Men i slutändan handlar det om hur vi spelar matchen och vi måste se till att göra allt rätt."

På skadelisten finns fortfarande fyra spelare för Liverpool: Emiliano Insua, Fabio Aurelio, Martin Kelly och Martin Skrtel, samtliga spelare är försvarare och två av dem vänsterbackar.

Benitez kommer troligtvis starta med samma backlinje som tidigare på grund av detta. Johnson - Carragher - Kyrgiakos - Agger. David N’Gog ska vara osäker inför matchen, därav har jag i min startelva skrivit N’Gog/Babel, är fransmannen fit-for-fight lär han troligtvis starta.

Liverpools trupp enligt Premier League.com: Reina, Johnson, Carragher, Kyrgiakos, Agger, Lucas, Mascherano, Kuyt, Gerrard, Rodriguez, Benayoun, Ngog, Cavalieri, Babel, Aquilani, Degen, El Zhar, Pacheco, Ayala, Plessis.

Trolig startelva enligt skribenten: Reina, Johnson, Carragher, Kyrgiakos, Agger, Kuyt, Mascherano, Lucas, Benayoun, Gerrard, Ngog/Babel.

Vilket lag tror du att Rafael Benitez väljer att starta med? Logga in, kommentera och dela med dig av dina åsikter.

Statistik
* Liverpool vann tidigare mot Burnley denna säsong med 4-0. Yossi Benayoun gjorde då tre av målen och blev den första spelaren sedan Roger Hunt 1964 att göra ett hattrick mot "Clarets".
* Senaste ligamatchen på Turf Moor var i december 1975, och den slutade 0-0.
* Pool har bara förlorat 2 av de 15 senaste matcherna i ligan hemma & borta.
* Reds har inte vunnit mot Burnley sedan 1970, då det slutade 2-1 efter mål av Alun Evans och Emlyn Hughes. Det var även den senaste gången Liverpool tog en ”ligadubbel” med vinst hemma och borta mot Burnley. Det beror till en stor del att Clarets och LFC inte spelat i samma liga på ett tag.
* Turf Moor – senaste matchen; januari 2005, det var Benitez första FA Cup match och den slutade inte som han hoppats. Burnley vann med 1-0 efter ett självmål av Djimi Traore. Ni flesta vet säkert hur det såg ut.
* Förutom Benayouns senaste hattrick har bara tre spelare lyckats med det tidigare. Gordon Hodgson (1928) och Louis Bimpson (1953) samt Roger Hunt (1964).
* Liverpool har bara förlorat en av de sju senaste matcherna på Turf Moor i ligan.
* Största vinsten på hemmalagets arena kom i december 1964 och 1969 då Pool vann båda matcherna med 5-1. På Julafton 1926 kom den största förlusten, 4-0.
* Philipp Degens ligadebut kom mot Burnley i det senaste mötet i september - 14 månader efter att han skrivit på för klubben.
* Burnley behöver fem mål mot Liverpool för att ha gjort 100 stycken genom historian. Kommer det imorgon? Det får vi se.
* Den här säsongen har Burnley vunnit mot Man United och Everton hemma, man har spelat oavgjort mot Arsenal och Aston Villa, och var nära på att göra det även mot Chelsea men de gjorde mål i slutminuterna. Burnley har för övrigt förlorat deras tre senaste hemmamatcher; Wolverhampton (1-2), Blackburn (0-1) och Man City (1-6).

Övrigt
Matchen startar 16.00 och visas på Canal+ Sport 2, det är ingen utsatt kommentator på C+s hemsida, vilket med största sannolikhet betyder att det är engelska kommentatorer. För dig som inte har Canal +, kan se matchen via olika streams. Läs mer om det i vår streamingguide på startsidan. Domartrion består av huvuddomaren Martin Atkinson samt hans assisterande Robert Madley & David Richardson och till det är Andre Marinner fjärdedomare.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer