Gerrard: Vi behöver 3-4 nya toppspelare

Bild till nyheten Gerrard: Vi behöver 3-4 nya toppspelare
Lagkapten Stevie Gerrard anser att klubben behöver värva tre till fyra spelare av hög kvalitet för att kunna vara med och utmana nästa säsong.

Den senaste tiden har även Jamie Carragher (vicekaptenen), anfallsstjärnan Fernando Torres och manager Rafa Benitez uttalat sig om behovet av förstärka laget till nästa säsong. De är överens om man behöver minst tre spelare av hög klass i sommar.

Liverpool har teoretiskt en liten chans på fjärdeplatsen fortfarande, men realistiskt så är det Europa League plats och undvika klubbens sämsta ligaplacering sedan 1998/99, då det bara blev en sjundeplats. Laget har åtta av de tio senaste säsongerna slutat topp fyra, övriga två säsonger på femte plats.

Efter sex ligaförluster totalt 2007/08 och 2008/09, så har laget med tre matcher kvar den här säsongen redan förlorat tio gånger. Laget behöver nu förstärkas ordentligt enligt Liverpools lagkapten.

"Det finns andra lag som har växt märkbart den senaste tiden, som Chelsea. Samtidigt har Manchester United varit för starka för oss under många års tid.

"Förra säsongen kom vi nära att slå dem, men det är väldigt svårt att ta sig förbi ett sådant kraftfullt lag.

"Alla är medvetna om att vi måste dra lärdom av den här säsongen. En del spelare har uttalat sig om att vi behöver en starkare trupp och nyckeln är att ha bättre spelare och att förbättra oss.

"Jag tror inte på djupgående förändringar eller en revolution. Tre eller fyra toppspelare borde räcka, men fokus på kvalitet och inte kvantitet.

"Premier League är hjärtat i den här klubben. Det är så lång tid sedan vi vann den och nu kräver publiken det.

"De önskar att vi vinna den mer än någon annan tävling. Vi måste fortsätta att kämpa för detta, förhoppningsvis genom att sluta fyra den här säsongen och utmana på allvar nästa säsong.

"Efter att ha slutat tvåa förra säsongen så inledde vi den här säsongen med förhoppningen att vinna ligan och Champions League.

"Efter en rad dåliga resultat var vi tvungna att ändra målsättning. Nu hoppas fansen att vi kan vinna Europa League. Det är den enda pokalen vi har chans på och vi vill vinna den."

Källa: Sky Sports


  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer