Fjärde platsen långt borta

Bild till nyheten Fjärde platsen långt borta
Rafael Benitez erkänner att Liverpools hopp om att få spela Champions League nästa säsong nästan är över - samtidigt om han avslöjar ny information om Fernando Torres skada.

Torres var inte med i det lag som igår frustrerande spelade den mållösa matchen hemma på Anfield mot Fullham.

Det var första gången på 15 månader som Liverpool inte lyckas göra mål på hemmaplan. Nu ser det ut som om Benitez för första gången under sina 6 år i klubben inte lyckas leda laget till Champions League spel nästa säsong.

Manchester City besegrade igår Birmingham med 5-1 hemma på City of Manchester Stadium och är nu 6 poäng före Liverpool med en match mindre spelad, och Benitez mannar har bara 4 matcher kvar att spela.

Även om det är matematiskt möjligt erkänner Benitez att man med högsta sannolikthet inte kommer att nå fjärdeplatsen efter att ha sett sitt lag dominera mot Fullham utan att lyckas göra mål.

"Ja det är väldigt svårt (att nå topp 4)," säger Benitez. "Det ligger inte i våra händer och kanske är avståndet för stort nu. Man måste vara realistisk.

"City har en match mindre spelad och om inte dom lyckas så är där Tottenham.

"Men vi måste fortsätta köra på det är alltid viktigt att göra sitt bästa och hamna så högt upp som möjligt.

"Jag är väldigt missnöjd, vi hade ett stort bollinnehav och ett par bra chanser. I vanliga fall hade det slutat 1-0 eller 2-0. Men vi kunde inte göra mål.

"Två eller tre spelare som spelade var positivt för oss. Dani Pacheco kom in och Alberto Aquilani startade. Dessa kan hjälpa oss vinna resten av matcherna och i Europa League."

Benitez var inte glad över att Fullham inte blev reducerat till 10 man precis innan paus, när den redan varnade Jonathan Greening medvetet gav Glan Johnson en ful tackling, och bara kom undan med en tillsägelse från domare Andre Marriner.

Benitez avslöjar även att Fernando Torres under måndagen ska besöka en specialist för att se över sitt knä. I nuläget vet man inte hur allvarlig skadan är eller när han kommer kunna spela igen.

 

*TILLÄGG* Det är Barcelona och specialisten Ramon Cugat som Torres ska besöka.


Källa: Liverpool Daily Post och Liverpoolfc.tv

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer