Inför: Liverpool - Sunderland

Bild till nyheten Inför: Liverpool - Sunderland

 

Anfield och Liverpool gästas av Sunderland på söndagseftermiddagen. Senast lagen möttes var det en badboll från Liverpool publiken som avgjorde matchen.

Matchen slutade då 1-0 till hemmalaget. Förra säsongens match på Anfield slutade med en 2-0 vinst för Liverpool efter mål av David N’Gog och Yossi Benayoun.

LFC är givetvis favoriter i denna match och har bara släppt in sex mål på de 16 senaste matcherna på Anfield mot Sunderland. Motståndarna hade inte vunnit en enda match på 15 omgångar tidigare, något som de vänt på de senaste matcherna och är nu obesegrade i de nio senaste.

Sunderland kämpar om att få tillbaka den stora anfallsstjärnan Kenwyne Jones från skada, landslagsmannen från Trinidad & Tobago har missat de två senaste matcherna. Jones är uttagen till truppen enligt Premier League’s officiella hemsida. Ett beslut om han kommer starta eller inte kommer tas sent.

 

Den före detta Liverpool-spelaren Boudewijn Zenden gör comeback på Anfield.

Liverpool
Rafael Benitez är nöjd med de framsteg som Alberto Aquilani visat upp och inför matchen kommenterar han följande om nyförvärvet från Roma i somras:

”Det var synd att han var sjuk eftersom han spelade bra (mot Portsmouth). Man kan se att han vill bli bättre och det är viktigt för oss att ha en spelare till som driver på. Vi behöver spelare med kvalitet för att hjälpa oss bli bättre till slutet av säsongen. Alberto har viljan och han jobbar mycket hårt. När han kan spela ger han oss en annan valmöjlighet på plan i olika matcher.”

”Fysiskt kan man se att han orkat springa en hel del den senaste tiden och det gick mycket bättre. Det är en fråga om tid. Det är olyckligt att han var sjuk och missade matchen mot Lille men vi hyser hopp om att han kommer att fortsätta förbättra sig och spela fler matcher innan säsongen är slut.”

Liverpool ska efter förlustmatchen mot Manchester United nu försöka ta sig in på det positiva spåret igen. Både Manchester City och Aston Villa tappade poäng i veckan vilket gör att Reds nu har en ännu bättre chans att kunna komma bland de fyra bästa den här säsongen och få spela Champions League nästa säsong.

Fabio Aurelio och Martin Skrtel är de två spelarna som är skadade i Liverpool och kommer definitivt att missa morgondagens match.

Liverpools trupp enligt PremierLeague.com: Reina, Johnson, Agger, Carragher, Insua, Lucas, Mascherano, Kuyt, Gerrard, Rodriguez, Torres, Babel, Ngog, Benayoun, Aquilani, Cavalieri, Kyrgiakos, Spearing, Kelly, Degen.

Trolig startelva enligt skribenten: Reina, Johnson, Carragher, Agger, Insua, Kuyt, Lucas, Mascherano, Gerrard, Maxi, Torres.

Vilket lag tror du att Rafael Benitez väljer att starta med? Logga in och kommentera denna införrapport och dela med dig av dina åsikter.

Sunderland
Som vi nämnde tidigare är The Black Cats som laget kallas väldigt nöjda efter att ha kommit ur den senaste tidens dåliga form. Tidigare hade laget inte vunnit en enda match på 15 omgångar, nu är de obesegrade i de 9 senaste och ska försöka plocka poäng på Anfield.

Sunderlands manager Steve Bruce är fortfarande upprörd över spekulationerna under januaris transferfönster när Liverpool ryktades få över Kenwyne Jones till Anfield:

"Låna ut Kenwyne Jones? Jag beklagar, men det kommer inte på tal. Det fortsatte och fortsatte, och det är klart att Rafael Benitez måste ha fått informationen från någon. Jag trodde att han skulle göra det skickligt, att ringa mig och kolla om det fanns något intresse. Men spekulationerna gav sig inte, och det gick ut över Jones och laget. Lyckligtvis fick vi se det bästa från honom igen då transferfönstret stängde."

På de 31 omgångar som spelats har Sunderland skrapat ihop 35 poäng. Åtta vinster, elva oavgjorda och tolv förluster. Plus en målskillnad på 41-47 gör att laget just nu ligger på en trettonde plats i Premier League.

Sunderland har fått tillbaka sin lagkapten Lorik Cana efter att han börjat på bänken mot Aston Villa i veckan. Cana är tillbaka efter en avstängning på två matcher och kommer med högsta sannolikhet att starta den här matchen på mittfältet centralt tillsammans med Lee Cattermole. Andy Reid är den enda skadan i Sunderland-lägret.

SAFCs senaste matcher:
1-1 Aston Villa – Sunderland
3-1 Sunderland – Birmingham
1-1 Sunderland – Manchester City
4-0 Sunderland – Bolton
0-0 Sunderland - Fulham
2-0 Arsenal – Sunderland

Sunderlands trupp enligt PremierLeague.com: Gordon, Carson, Fulop, Bardsley, Hutton, Turner, Ferdinand, Kilgallon, Da Silva, Cattermole, Cana, Zenden, Richardson, Malbranque, Henderson, Campbell, Bent, Jones, Benjani, Meyler.

Trolig startelva enligt skribenten: Gordon, Hutton, Turner, Mensah, Ferdinand, Henderson, Cana, Cattermole, Malbranque, Campbell, Bent.

Spelare att se upp för: Darren Bent, 20 ligamål hittills den här säsongen, gjorde matchens enda mål på Stadium of Light via en badboll tidigare när de här lagen möttes i oktober. Kenwyne Jones är Bents anfallskollega som gjort 8 ligamål den här säsongen, också en spelare som kan göra Carragher och Agger skrämda.

Statistik

*Liverpool har bara släppt in sex mål på de 16 senaste ligamatcherna mot Sunderland på Anfield.
* LFC har gjort 37 mål på 15 hemmamatcher den här säsongen. Det är deras bästa facit i Premier League sedan 1995-96. Senast Liverpool gjorde fler mål var under det legendariska laget som spelade under säsongen 1987-88, det slutade med 38 mål.
*I de 36 senaste matcherna i ligan sedan 1936 har Liverpool bara förlorat tre matcher mot Sunderland, samtliga med 1-0.
*Liverpools största vinst på Anfield mot motståndarna kom i September 1922 när de vann med 5-1. Största förlusten kom i april 1930 när Liverpool fick se sig besegrade med 6-0.
*Den LFC-spelare som senast gjorde ett hat-trick mot Sunderland var Roger Hunt i februari 1966. Han är en av de fyra spelare som lyckats med det.
*Förlusten mot Sunderland tidigare den här säsongen var den första förlusten utan Steven Gerrard och Fernando Torres i ligan sedan El Nino skrev på under sommaren 2007.
*Steven Gerrards kommande mål i den röda tröjan kommer bli hans 130:e vilket betyder att han går förbi Jack Parkinson och hamnar på en nionde plats i tabellen över de spelare som gjort flest mål för klubben.
*2005-06 vann Liverpool de samtliga sju matcherna som är kvar av säsongen.
*Sunderland ska försöka med att få deras första ’’dubbel’’ med seger både borta och hemma mot LFC sedan 1935-36.
*Senast The Black Cats vann på Anfield var i oktober 1983 när Gary Rowell gjorde matchens enda mål.
*Före detta Liverpool-spelaren Bolo Zenden gjorde sin debut för Sunderland på Stadium of Light i de första mötet mellan lagen den här säsongen. Även Jay Spearing som just nu är utlånad gjorde sin debut för Liverpool i den matchen.
*Fernando Torres har gjort fem mål på de tre senaste matcherna. Darren Bent har gjort fem mål på de fyra senaste ligamatcherna.
*Fraizer Campbell har gjort tre mål på de fyra senaste ligamatcherna för Sunderland. 11 av Darren Bents 21 mål den gär säsongen har kommit under de första 20 minuterna av matcherna.

Övrigt
Matchen visas LIVE på Canal + Sport 2 med matchstart klockan 17:00, kommentator är Arne Hegerfors. För dig som inte har Canal +, kan se matchen via olika streams. Läs mer om det i vår streamingguide på startsidan. Phil Dowd dömer matchen tillsammans med David Coote & Mick McDonough.

Vad tycker du om matchrapporterna här på Liverpoolfc.nu? Vad är bra och mindre bra? Är det något du saknar i rapporterna? Hör av dig till undertecknad och berätta vad du tycker!

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer