Bild till nyheten Damlaget: Clark sänkte Man United
Liverpool gjorde ett ryck i kampen om fjärdeplatsen i WSL genom att besegra rivalen från Manchester.

Liverpool och Manchester United har gått en jämn kamp i tabellen säsongen igenom och med två omgångar kvar stod de på samma antal poäng som fyra och femma.

Det var därför viktiga poäng som stod på spel när United gästade Prenton Park.

Som väntat blev rivalmötet en jämn tillställning som skulle avgöras på tilläggstid i första halvlek. Liverpools mittback Jenna Clark fick fira sitt första mål i den röda tröjan när hon nickade in 1-0 på hörna – assisterad av Marie Höbinger som gjorde sin fjärde assist på två matcher!

Målet skulle alltså visa sig bli avgörande då den andra halvleken blev mållös. De tre poängen blev därmed kvar på Merseyside efter en ny stark insats av Matt Beards lag.

Med en omgång kvar att spela står Liverpool nu på 38 inspelade poäng på fjärdeplatsen medan Manchester United står kvar på 35. United har dock betydligt bättre målskillnad, så positionerna kan fortsatt ändras i den sista omgången.

Startelvan: Micah, Clark, Bonner, Fisk, Koivisto, Nagano, Holland, Höbinger, Hinds, Haug, Enderby