📹 Klopp: Atalanta förtjänar avancemanget

Bild till nyheten 📹 Klopp: Atalanta förtjänar avancemanget
Managern konstaterar att dubbelmötet med Atalanta förlorades hemma på Anfield och gratulerar sina motståndare till ett välförtjänt avancemang till semifinal i Europa League.

Liverpool vann returmatchen mot Atalanta, men då segersiffrorna inte skrevs till mer än 1-0 var det italienarna som firade när slutvisslan ljöd då de tog sig vidare efter totalt 3-1. 

Detta hade Jürgen Klopp att säga på sin presskonferens efter matchen.

Om matchen och lagets uttåg ur turneringen:

– Jag älskade hur vi inledde matchen. Vi förlorade inte dubbelmötet ikväll, vi förlorade det på hemmaplan. Därför måste vi – och det är väldigt lätt att göra det – gratulera Atalanta, de förtjänade att gå vidare. När man vinner med 3-1 mot oss, särskilt på det här sättet, förtjänar man att gå vidare, helt klart. 

– Men jag älskade ändå hur vi spelade, särskilt i början. Jag älskade viljan, kraften som vi utvecklade i den här matchen, men det blev snabbt tydligt att det vore bra att göra mål ibland för att störa dem, annars skulle det bli svårt över 90 minuter. Ett andra mål hade hjälpt lite grann. Atalanta var starka inledningsvis men vi hade några situationer där vi störde dem. De insåg att det inte skulle bli lätt och det var den match vi gav dem, så jag är nöjd med det.

– Jag är besviken över att vi inte gick vidare men inte frustrerad eller arg eller så. Nu kan vi fokusera på ligan och det är precis vad vi kommer att göra. Vi har några dagar på oss för återhämtning sedan reser vi till London för att möta Fulham, det kommer att bli tufft men vi ska ge allt. Det är vår turnering nu. Jag såg en bra reaktion från mitt lags sida, vi hade ingen fantastisk vecka. Det här kan man säga var starten på avslutningen av säsongen med ett bra resultat och en bra insats. Det är så vi ser på det.

Om skillnaden mellan första och andra halvlek:

– Det största problemet för oss i den andra halvleken var att vi inte kunde hålla tempot uppe. Man såg på Alexander-Arnold vilken spelare vi inte har haft på ett bra tag nu. När han var pigg så satte han tempot tillsammans med Macca, rytmen. Han fick slut på energi. Macca behövde kämpa sig igenom matchen, vilket är galet och sättet som han gjorde det på var otroligt, men det var skillnaden.

– Det var inte lätt ikväll. Om vi kunde ha behållt rytmen lite längre. Jag tror inte att Atalantas förändring var anledningen. I första halvlek pressade de väldigt högt och det gjorde de på slutet också, i mitten av matchen var det inte lika mycket, men det var inte det som gjorde skillnaden.

– När vi verkligen var inne i matchen var vi jobbiga att möta och ibland var det för enkelt att försvara mot oss. Vi skapade inte tillräckligt med chanser. Vi hade behövt skapa lite mer redan i första halvlek. Man behöver resultat för att destabilisera motståndarna – om man får in det andra målet så kan det bli spänning i det och nästa mål hade betytt förlängning. Men vi nådde inte dit så vi kan inte veta exakt hur det hade sett ut. 

– Som sagt, Atalanta förtjänade att gå vidare och jag är okej med det. Jag vill inte gå vidare om man inte förtjänar att gå vidare.

Om han oroas av Salahs form:

– Nej, jag är inte särskilt oroad. Det är så för anfallare, det är sådant som händer. Vi måste ta oss igenom det här, han måste ta sig igenom det här. Han är en av de mest erfarna spelarna i gruppen. Vi kommer att ta oss igenom det. 

– Det är inte så att Mo inte har missat chanser tidigare i livet, det är en del av sporten. Han var säker vid straffen, sedan hade han lite otur med nästa chans, men det är inte första gången han missat en sådan chans. Jag vill inte göra någon stor sak av det. Jag kan inte påverka vad ni gör av det, men nej, jag är inte särskilt oroad. 

Källa: Liverpoolfc.com.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Vi behöver ditt stöd under 2024!
Bli medlem/abonnera på LFC.se
299 kr/år och 99 kr/år för familjemedlem
Läs om våra medlemsförmåner

♥️
    Stöd våra sponsorer