Landslagskollen: Fler mittfältsminuter för Trent

Bild till nyheten Landslagskollen: Fler mittfältsminuter för Trent
Trent Alexander-Arnold startade återigen på Englands mittfält när de tog sig an Nordmakedonien på bortaplan.

Efter 90 minuter som mittfältare i 2-0-segern mot Malta fick Trent Alexander-Arnold fortsatt förtroende av Gareth Southgate mot Nordmakedonien.

Det blev ingen lyckad kväll för engelsmännen som endast fick med sig en poäng. Debuterande Manchester City-spelaren Rico Lewis orsakade en omdiskuterad straff som betydde 1-0 för Nordmakedonien.

I början av den andra halvleken såg England ut att ha kvitterat genom Jack Grealish, men målet blev bortdömt för offside efter en VAR-check. Kvitteringen kom istället i den 59:e minuten då Harry Kane nickade in 1-1, assisterad av Phil Foden. 1-1 blev också slutresultatet. Alexander-Arnold spelade 84 minuter innan han fick lämna plats för Kalvin Phillips.

Poängtappet till trots vann England sin EM-kvalgrupp med marginal, sex poäng före andraplacerade Italien.

I EM-kvalet på U21-nivå startade Owen Beck, som är utlånad till skotska Dundee, för Wales som åkte på en 2-1-förlust mot Danmark.

Luke Chambers startade för det engelska U20-landslaget som mötte Tyskland på bortaplan i U20 Elite League. Ytterbacken spelade en timme i matchen som engelsmännen vann med 3-2 efter ett mål på övertid.