The Athletic: "Van Dijk hoppas bli kvar i många år"

Bild till nyheten The Athletic: "Van Dijk hoppas bli kvar i många år"
Virgil van Dijk sägs inspireras av 39-årige Thiago Silva som fortsatt har en plats i Chelsea, något som nederländaren hoppas uppnå i Liverpool.

Efter en tung fjolårssäsong ser Virgil van Dijk ut att vara tillbaka på sin högstanivå denna säsong, säkerligen stärkt av äran att bli utsedd till Liverpools nya lagkapten samt det faktum att han fått mer tid på sig att verkligen bli kvitt alla negativa konsekvenser av den allvarliga knäskada han ådrog sig 2020.

Mittbacken har nyligen pratat om en känsla att han äntligen kan göra allt på en fotbollsplan igen utan att hämmas av en rädsla för att någonting ska gå fel med knät. 

När Van Dijk presterat på den nivå han gjort under hösten är han en av de bästa, enligt många den allra bästa, mittbacken i världen. 32-åringen har ett kontrakt med The Reds som sträcker sig till 2025, men i och med hans fina insatser har det från visst supporterhåll börjat diskuteras om han inte bör erbjudas en kontraktsförlängning. 

Det kan mycket väl bli verklighet, åtminstone om Van Dijk själv får bestämma. The Athletics reportrar Simon Hughes och James Pearce skriver att mittbackens ambition är att stanna i Liverpool så länge klubben fortfarande vill ha honom och det sägs att han har en förhoppning om att kunna göra någonting liknande som 39-årige Thiago Silva har gjort i Chelsea.

"Så länge som hans kropp tillåter honom, så ser han ingen anledning till att han inte kan bli kvar i Liverpool," skriver Hughes. 

Enligt Hughes har Van Dijk överhuvudtaget inga problem med sitt knä idag och att han anställd en personlig fysio terapeut för att på bästa möjliga sätt ta hand om sin kropp. 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

Hjälp oss att säkra sajtens överlevnad!
Bli medlem/abonnera på LFC.se
299 kr/år och 99 kr/år för familjemedlem
Läs om våra medlemsförmåner 


5 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer