Quantcast

Nästa match (Ligacupen)

Arsenal klubbmärke Arsenal (B)

torsdag 20 jan 20:45

Motiveras av titelmöjligheten

Bild till nyheten

För Jürgen Klopp är det en självklarhet att laget kommer att ge allt för att ta hem Ligacuptiteln.

Under sina år i England har Jürgen Klopp fått kritik för sättet han tagit sig an de inhemska cuperna. De kritiska rösterna har hävdat att han inte bryr sig om turneringarna med tanke på att han ofta väljer att ställa upp med väldigt unga startelvor.

Nu är laget ett steg från en Ligacupfinal på Wembley. Klopp är tydlig med att både han och spelarna ser ett högt värde i att ta sig vidare.

– Ja vi vill jättegärna gå vidare. Det har vi alltid velat, allt annat har varit ett missförstånd. Vi har tidigare varit i semifinal och förlorat. Men vi är här för att vinna titlar. Det är en titel inom räckhåll och vi är fast beslutna om att ta oss vidare. Men det är ett stort hinder framför oss i form av Arsenal som är i riktigt bra form. Det kommer inte att bli lätt, men vi kommer att ge det ett försök, säger han enligt Liverpoolfc.com.

Ämnet kom på tal på presskonferensen inför kvällens match och det följdes upp med en fråga om hur viktig denna titel är för hur man kommer att minnas tillbaka på det här laget i framtiden.

– Det är upp till andra att avgöra. Jag tycker att grabbarna har gjort ett exceptionellt bra jobb under tiden vi har haft tillsammans. Vi har varit nära flera gånger och nått hela vägen några gånger också. 

– Vi är långt ifrån att ge upp och säga att vi inte kommer att försöka bara för att Man City och Pep (Guardiola) gör det de gör. Självklart kommer vi att försöka. 

– Det finns andra turneringar. Om vi tar oss vidare mot Arsenal så kommer finalen att spelas mot Chelsea eller Tottenham (Chelsea är nu klara för final reds anm.) och det är ingen lätt utmaning. Det är också en tuff match, så vi behöver inte tänka för långt framåt.

– Om det finns någon som tror att vi inte vill vinna titlar så kan jag inte hjälpa dem, förlåt. Vi försöker hela tiden, vi ger allt varje dag. Låt se vad vi kan uppnå. Förhoppningsvis kan vi vinna någonting i år, avslutar Klopp.

Bannerbild