Quantcast

Nästa match (Premier League)

Brighton  klubbmärke Brighton (H)

lördag 01 okt 16:00

– Jag är redo för Chelsea

Bild till nyheten

I samband med bekräftelsen av sin kontraktsförlängning kom Andy Robertson med ytterligare glädjande besked - han är fit for fight och kan spela i helgens match mot Chelsea.

Andy Robertson anslöt idag till raden av stjärnspelare - Alisson, Fabinho, Trent Alexander-Arnold och Virgil van Dijk som förlängt sitt kontrakt med Liverpool. 

Vänsterbacken har inlett säsongen med rehabiliteringsträning efter fotskadan som han ådrog sig i träningsmatchen mot Athletic Bilbao, men nu är han tillbaka i full träning igen.

– Jag är tillbaka i full träning. Jag tränade för fullt i fredags, kanske lite före tidsschemat, men om jag ska vara ärlig så tror jag att fysioterapeuterna bara ville bli av med mig!, säger Robertson till Liverpoolfc.com.

– Jag har haft turen på min sida när det gäller skador än så länge i min karriär, förhoppningsvis fortsätter det så. Men ja, jag är en mardröm när jag är skadad och vill bara komma ut på planen så snabbt som möjligt.

– För mig så tänkte jag direkt efter jag hade fått resultaten från röntgen att: "jag siktar på Burnley" och det var några som sa till mig att jag kanske hade chansen så jag hängde med dem istället för de som sa att det inte fanns en chans! 

– Jag gjorde mitt bästa, jag gav allt. Jag var ute och sprang och kände att jag kanske kunde ha börjat träna en eller två dagar tidigare, men vi har fantastiska experter i klubben och jag behövde fortfarande passera några ytterligare hinder. Som tur är kunde jag göra det i torsdags och återvända till full träning i fredags.

– Managern satte mig på bänken, vilket kanske var oväntat, men jag var glad ändå. När man väl är på plats vid matchen så vill man bara komma ut på planen, men det känns som att det var orealistiskt att spela då.

– Nu har jag tränat igen idag och kommer att ha en full träningsvecka så vi får se vad som händer mot Chelsea, men jag är redo att spela. Förhoppningsvis kan jag hålla mig skadefri under resten av säsongen nu, avslutar Robertson.

Bannerbild