Quantcast

Nästa match (Champions League)

Porto klubbmärke Porto (B)

tisdag 28 sep 21:00

Överens om Konate-övergång

Bild till nyheten

Journalisten Kevin Palmer, som var den första att slå fast att Virgil van Dijk var klar för klubben, skriver nu att Liverpool är överens med RB Leipzig om ett köp av Ibrahima Konate.

Kevin Palmer är en journalist som visat sig ha bra insyn när det gäller övergångar. I en artikel för Sunday World skriver han att Liverpool och RB Leipzig har slutfört förhandlingarna gällande ett köp av mittbacken Ibrahima Konate.

21-åringen är så gott som klar för att bli Liverpoolspelare och en bekräftelse kan komma redan i maj. Transferfönstret i Premier League öppnar 9 juni.

Flertalet källor i både England och Tyskland skriver att Konate kommer att skriva på ett femårskontrakt. Enligt Palmer är detta en av två försvarsvärvningar som Liverpool kommer att genomföra i sommar, mycket tyder på att Ozan Kabak, som kan köpas loss från Schalke för £18M, blir den andra.

Det är inte bara Palmer som rapporterar att ett köp av Konate är mycket nära. Fabrizio Romano, som på senaste åren blivit den kanske mest trovärdiga journalisten gällande övergångar, sa följande till TalkSport nyligen:

– Det är väldigt, väldigt nära. Det är bara en tidsfråga. De vill köpa spelaren och det handlar bara om förhandlingar mellan klubbarna. Spelaren vill lämna. Det är ett femårskontrakt det handlar om. Om några veckor kommer allt att vara färdigställt.

I sin artikel skriver Palmer även att dörren kommer att vara öppen för flera spelare att lämna Liverpool i sommar. Xherdan Shaqiri och Divock Origi ska med stor sannolikhet flytta vidare medan stora frågetecken finns kring Alex Oxlade-Chamberlain och Naby Keitas framtid.

Bannerbild