Quantcast

Nästa match (Premier League)

Wolverhampton klubbmärke Wolves (H)

söndag 06 dec 20:15

Dessa är för och emot fem byten

Bild till nyheten

Antalet tillåtna byten har varit en hett omdiskuterad fråga under hösten. Nu vill allt fler återgå till regeln som tillät fem byten per match.

Tidigare i veckan kom uppgifter om att hela 15 managers nu har en önskan om att Premier League ska göra en regeländring för att tillåta fem byten per match igen. 

Skulle 15 managers vara för en regeländring innebär det att de skulle få igenom förslaget om det tas till omröstning. För att ett förslag ska gå igenom krävs att minst 14 av 20 lag röstar enhetligt.

The Athletic konstaterar dock att det kan bli tight vid en omröstning. De har listat vilka tränare som är för och vilka som är mot.

Mikel Arteta (Arsenal), Graham Potter (Brighton), Frank Lampard (Chelsea), Ole Gunnar Solskjaer (Manchester United), Ralph Hassenhüttl (Southampton), José Mourinho (Tottenham), Slaven Bilic (West Bromwich) och David Moyes (West Ham) slog alla, under sina respektive presskonferenser inför helgens omgång, fast att de önskar fem byten.

Brendan Rodgers (Leicester), Carlo Ancelotti (Everton), Roy Hodgson (Crystal Palace) och Pep Guardiola sa att de inte hade haft något emot en förändring. 

Sedan tidigare har Liverpools Jürgen Klopp gjort det väldigt tydligt att han förespråkar fler byten.

Totalt är detta 13 managers. Sex stycken är fortsatt motståndare till ett sådan förslag.

Nuno Esperitio Santo (Wolves), Chris Wilder (Sheffield United), Scott Parker (Fulham), Steve Bruce (Newcastle), Sean Dyche (Burnley) och Dean Smith (Aston Villa) är de som inte vill utöka antalet byten från tre till fem.

Sajten skriver att den manager som inte offentligt tyckt till i frågan är Leeds Marcelo Bielsa. Skulle han vara för förslaget blir det 14 managers som står på fem-bytessidan och därmed skulle de kunna få igenom en förändring. 

Frågan är omdiskuterad i England och tidigare i veckan beslutade ligorna lägre ned i ligapyramiden att återinföra fem byten. De andra storligorna i Europa kör med fem byten.

Bannerbild