Quantcast

Nästa match (Premier League)

Brighton  klubbmärke Brighton (H)

lördag 01 okt 16:00

Gerrard: Det handlade inte bara om matchen mot Basel

Bild till nyheten

Steven Gerrard säger att uttåget ur Champions League inte enbart handlade om 1-1 resultatet mot Basel under tisdagskvällen.

"Vi åker inte ur Champions League för att vi inte vinner mot Basel. Vi åker ur för att våra senaste framträdanden har varit för dåliga, vi släpper in ett sent mål borta mot Ludogorets och får då bara med oss 1 poäng."

"Det är 6 matcher du spelar, och tyvärr så har vi inte spelat bra nog."

Basel gjorde 0-1 efter 25 minuter och uppförsbacken blev då brantare, och brantare skulle den bli. Efter en timmes spel får inbytte Lazar Markovic se det röda kortet efter en incident med Behrang Safari.

"Det röda kortet gjorde ju inte det enklare precis," fortsätter Gerrard. 

"Hade vi lyckats pressa på Basel under de sista 20-25 minuterna så visste vi att Basel skulle få det jobbigt, men med en man mindre orkade vi inte pressa på."

"Vi visste att det skulle bli tufft, speciellt med en man mindre. 1-1 målet kom och hoppet tändes, men det hjälpte oss inte vidare."

"I halvtid sa managern till oss att vi var tvungna att spela betydligt bättre. Den första halvleken var långt ifrån godkänd. Fansen var som vanligt bakom oss men tyvärr räckte det inte hela vägen."

Gerrard fick frågan om Liverpool kommer lyckas hamna topp fyra denna säsongen och säkra Champions League spel kommande säsong.

"Vi får vänta och se. Men något jag ser som måste ske snart är att Daniel Sturridge måste spela igen, han är kapabel och ge oss de mål vi saknar, och är en spelare som kan ta oss till en topp fyra placering."

"Och Balotelli måste hitta formen och göra mål han med. Gör laget fler mål än nu så ser det ljusare ut."

"Men för tillfället så är det upp och ner. Det är tufft nu, men grabbarna krigar på vecka in och vecka ut."

"Tyvärr så kom denna viktiga matchen i ett tätt spelschema, vi har inte bredden i laget för det. Men klubben har och kommer alltid försöka stärka klubben för att utvecklas. Vi borstar nu bort smutsen och kör på igen."

Källa: Liverpoolfc.com

Bannerbild