Quantcast

Nästa match (Premier League)

Man United klubbmärke Man Utd (B)

måndag 22 aug 21:00

Gerrards karriär kunde varit i fara

Bild till nyheten

Efter att det i det närmsta varit "locket på" gällande Steven Gerrards senaste skadefrånvaro väljer Kenny Dalglish nu att för första gången uttala sig lite djupare kring skadan som tvingat Liverpools kapten till vila under de senaste två månaderna. Hade inte läkarna behandlat den rätt - hade det till och med kunnat vara fara för Stevies karrirär.

Efter att det under de senaste veckorna varit väldigt tyst kring Steven Gerrard - och den ankelskada han ådrog sig i slutet av oktober - kunde Kenny Dalglish med glädje inför helgens match, meddela att kaptenen nu var redo att trappa upp sin träning igen och om allt går som det ska kan det också vara läge för comeback om exakt en vecka mot Blackburn på annandagen. 

Dock har det alltså innan presskonferensen i slutet av förra veckan varit väldigt korta och samlade kommentarer till Stevies läkande och oron att skadan möjligen varit allvarligare än vad som först antyddes spreds bland fansen.

Nu uttalar sig Kenny Dalglish dock till The People och förklarar att om skadan inte behandlats rätt av det medicinska teamet - hade det kunnat sluta väldigt allvarligt för kaptenen;

"Hade vårt medicinska team inte agerat snabbt och korrekt i situationen hade det kunnat slutat riktigt allvarligt", berättade han bland annat.

"Men behandlingen gick jättebra och det var en stark insats från allihopa.

"Verkligen all beröm till vårt medicinska team som hittade felet och lyckades åtgärda det. Från början var det en skada vi inte riktigt kunde greppa och där det kändes lite osäkert."

Kenny hyllar också den mentala styrka som "Captain Fantastic" besitter och han berättar att det är en spelsugen Steven Gerrard som längter efter att kliva ut på Anfield igen;

"När man beaktar allt han gått igenom under det senaste året kan man bara konstatera att han är alldeles fantastiskt stark mentalt.

"Han är en otroligt stark person och det understryks verkligen när man ser vad han lyckats ta sig genom.

"Nu är han såklart desperat efter att få kliva ut och spela matcher igen - men samtidigt handlar det också om att matcha igång honom rätt", avslutade Kenny.  


* Kaptenen är redo igen! Efter en skada som kunde varit riktigt allvarlig.  

Bannerbild