Värvningen av Ngumoha så gott som klar

Bild till nyheten Värvningen av Ngumoha så gott som klar
Enligt trovärdiga rapporter är Liverpool endast detaljer i från att värva 15-årige supertalangen Rio Ngumoha från Chelsea.

Tidigare i veckan skrev vi om uppgifterna att Rio Ngumoha närmade sig en övergång till The Reds. 

Nu hävdar The Athletics James Pearce att värvningen, som beskrivs som en transferkupp sett till hur högt Ngumoha rankas i den engelska akademivärlden, endast behöver Premier Leagues godkännande för att slutföras.

Ngumoha väntas ansluta till Liverpools U18, men han kommer inte kunna träna eller spela för sin nya klubb förrän pappersarbetet är färdigställt.

Den 15-årige engelsmannen ska ha valt att byta Chelsea mot Liverpool tack vare att han känner att vägen till A-laget är betydligt öppnare på Merseyside. På kort tid har han kunnat se hur spelare som Jarell Quansah, Conor Bradley, Jayden Danns, James McConnell, Bobby Clark och Lewis Koumas alla fått chansen på den högsta nivån.

Chelsea kommer att ha rätt till ekonomisk kompensation för värvningen som är tänkt att täcka kostnader för spelarens träning och utveckling under de år han spenderade i Londonklubbens akademi. 

Ngumoha, som oftast spelare ute på en kant i anfallet, beskrivs som en av Englands absolut största talanger i sin åldersgrupp.

🚩

Säkra sajtens överlevnad!
Bli medlem/abonnera på LFC.se
299 kr/år och 99 kr/år för familjemedlem
Läs om våra medlemsförmåner 

  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer