Rykte: Redo bryta lönestrukturen för 15-årig ytter

Bild till nyheten Rykte: Redo bryta lönestrukturen för 15-årig ytter

Liverpool sägs vara redo att göra ett undantag från den lönestruktur som gäller inom akademin för att värva en Chelsea-talang som jämförts med Jamal Musiala.

Under många år har Liverpool beslutat att ingen akademispelare ska tjäna mer än £50 000 per år. 

– Vi har en tydlig lönestruktur som är ganska klassisk. Vi ger dem uppgifter att göra. Vi ber dem att lämna in mobilerna vid 09:30 och så lämnas dem tillbaka när dagen är slut, har akademichefen Alex Inglethorpe tidigare berättat.

Detta är en struktur som Liverpool nu ska vara redo att frångå. Fabrizio Romano rapporterar att klubben är beredd att göra det för att säkra Rio Ngumohas tjänster. 

Ngumoha är en 15-årig – han fyller 16 senare i juli – ytter som just nu tillhör Chelseas akademi. Engelsmannen rankas alltså så pass högt av Liverpool att de är redo att frångå sina rutiner och enligt Romano väntas övergången att genomföras inom kort.

Förra säsongen fick Ngumoha, som enligt Thisisanfield.com jämförts med Jamal Musiala, göra debut i Chelseas U21-lag. 

Om övergången blir av är det andra gången denna sommar som Liverpool förstärker akademin genom en värvning av en 15-årig supertalang. Tidigare under fönstret har de gjort klart med en värvning av Alvin Ayman från Wolverhampton.

🚩

Säkra sajtens överlevnad!
Bli medlem/abonnera på LFC.se
299 kr/år och 99 kr/år för familjemedlem
Läs om våra medlemsförmåner 

  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer