Nu kommer pengarna från Grabara-klausulen

Bild till nyheten Nu kommer pengarna från Grabara-klausulen
Liverpool har fått ett miljontillskott i klubbkassan efter att Kamil Grabaras övergång till Wolfsburg blivit officiell.

Sommarens transferfönster har för Liverpools del än så länge präglats av spelare som lämnat klubben. Calvin Ramsay har lånats ut till Wigan medan 10 spelare lämnat till följd av att deras kontrakt löpt ut.

Trots att det har handlat om gratisövergångar har Liverpool lyckats få in ett par miljoner i sommar. När Luis Alberto såldes från Lazio till Al-Duhail kunde The Reds casha in £2,5M tack vare en vidareförsäljningsklausul.

Nu har ytterligare £2,3M tillskrivits klubben. Detta efter att Kamil Grabaras övergång från FC Köpenhamn till Wolfsburg blivit officiell.

* Grabara i spel för Köpenhamn mot Manchester City i Champions League säsongen 2023/24.

Redan i höstas stod det klart att Liverpool skulle få pengar – även i detta fall till följd av en vidareförsäljningsklausul – då Köpenhamn och Wolfsburg kom överens om en affär. Fönstret hade dock hunnit stänga, vilket gjorde att det dröjde fram till nu innan affären, där Wolfsburg betalade £11,4M, genomfördes på ett officiellt plan.

Liverpool har alltså redan fått in £4,8M innan några egna försäljningar gjorts i detta fönster. Spelare som kan tänkas leda till att den summan ökas är exempelvis Nat Phillips, Sepp van den Berg (som dock väntas få chansen att visa upp sig under försäsongen trots intresse från flera klubbar), Caoimhin Kelleher, Kostas Tsimikas och Tyler Morton. Det klart största namnet som ryktats bort i sommar är Luis Diaz, som sägs följas av både Barcelona och PSG.

Källa: Thisisanfield.com.

🚩

Säkra sajtens överlevnad!
Bli medlem/abonnera på LFC.se
299 kr/år och 99 kr/år för familjemedlem
Läs om våra medlemsförmåner 

  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer