PL-klubbarna ska rösta om att skrota VAR

Bild till nyheten PL-klubbarna ska rösta om att skrota VAR
Wolverhampton har lämnat in ett officiellt förslag om att avsluta användandet av VAR i Premier League.

Denna säsong har det riktats kraftig kritik mot VAR och känslan är att nästan varje omgång präglats av missnöje kring domslut från åtminstone en klubb, ett mönster som följt sedan införandet av teknologin i England 2019.

Vi alla minns den kontroversiella matchen på Tottenham Hotspur Stadium där Luis Diaz fick ett helt regelrätt mål bortdömt för offside och även om något så extremt skett sedan dess har säsongen sannerligen präglats av VAR-diskussioner.

Ett lag som varit involverad i ett flertal kontroverser är Wolverhampton – som nu fått nog. Enligt The Athletics David Ornstein har Wolves lämnat in ett förslag om att skrota VAR inför nästa säsong. Premier League-klubbarna kommer nu att rösta om teknologins framtid 6 juni och det krävs två tredjedelars marginal för att en regelförändring ska träda i kraft.

Wolverhampton skriver i samband med framläggandet av förslaget att de har stor respekt för ligan, klubbarna och domarna samtidigt som de känner att det är dags att ta en debatt om frågan.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Vi behöver ditt stöd under 2024!
Bli medlem/abonnera på LFC.se
299 kr/år och 99 kr/år för familjemedlem
Läs om våra medlemsförmåner

♥️
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer