Klart för comeback i höstens Champions League

Bild till nyheten Klart för comeback i höstens Champions League
Efter Tottenhams derbyförlust mot Arsenal har Liverpool säkrat CL-platsen.

Inför säsongstarten i augusti var vi nog rätt många som på förhand tagit en CL-plats med öppna armar för Klopps nya 2.0-skapelse.

Där står vi faktiskt nu sedan Tottenham förlorat söndagens derby mot Arsenal med 2-3. 

Resultatet innebär att Spurs kan plocka maximala 75 poäng om de vinner sina fem återstående matcher, en poängskörd Liverpool redan uppnått plus att det skiljer +27 i målskillnad. 

Dejected looking James Maddison of Tottenham Hotspur with team mates during the Premier League match between Tottenham Hotspur and Arsenal FC at...

Den senaste månaden har varit en enorm besvikelse för The Reds, med uttåg i FA-cupen, Europa League och krossad titeldröm i det som är Jürgen Klopps sista veckor på jobbet. Lördagens 2-2 borta mot West Ham gjorde inte direkt någon supporter gladare, men CL-platsen och en Ligacup-buckla får ändå ses som en framgång och en liten tröst i all bedrövelse. 

I titelstriden vann som väntat även regerande mästarna Man City borta mot Nottingham med 2-0 efter mål av Gvardiol och Haaland, vilket innebär att "The Citizens" är en poäng efter ledande Arsenal (80 poäng) med en match till godo.

För Liverpools del återstår tre matcher av 23/24-säsongen: Tottenham (H) söndag 5 maj, Aston Villa (B) måndag 13 maj och Wolves (H) söndag 19 maj. 

Låt oss hoppas på en snygg avslutning åtminstone.

10-i-topp just nu

🚩

Vi behöver ditt stöd under 2024!
Bli medlem/abonnera på LFC.se
299 kr/år och 99 kr/år för familjemedlem
Läs om våra medlemsförmåner

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer