Senaste nytt inför Brighton

Bild till nyheten Senaste nytt inför Brighton

Jürgen Klopp pratade bland annat om hur de ska lyckas bättre mot Brighton denna gång, det nyformerade mittfältet och vikten av framgång i cupspelet när han mötte pressen inför söndagens FA-cupmatch på Amex Stadium.

Klopp om vad de ska göra annorlunda mot Brighton denna gång:

– Allt. Det är planen. Som jag sa efter Wolves-matchen så visste vi inför den matchen att vi skulle möta Brighton om vi vann. Vi visade ändå att vi ville gå vidare trots det. Fotbollen är sådan, nu får vi en ny chans.

– Brighton är inne i en fin period, det råder det inga tvivel om.

Om några spelare är närmare comeback:

– Det är klart att de är närmare. Men det kommer att ta några veckor innan de kan... för Luis kommer det ta längre tid än så. Diogo, Bobby och Virgil där rör det sig om några veckor innan de kan börja träna igen, sedan får vi se hur snabbt det går därefter.

Om Stefan Bajcetic ljusa framtid:

– Ja, det är någonting vi har vetat om från första stund, men man vet aldrig hur snabbt det går. Han har visat att han är redo och det är väldigt viktigt för oss. Några av de kvaliteter han besitter är något vi har saknat på slutet.

– Vi är väldigt glada över att han har skrivit på ett nytt kontrakt. Han förtjänar det. 

Om att Frank Lampard fått sparken:

– Det är så det fungerar. Tyvärr för Franks del. Han gav allt, gjorde det bra förra säsongen. Denna säsong tappade de Richarlison och Calvert-Lewin har inte kommit tillbaka. Skador kan verkligen påverka en säsong. 

– Frank kommer att komma tillbaka. Han är en ung manager. 

Om att möta Brighton i en annan turnering:

– Att kliva in som regerande mästare gör det inte direkt lättare. Men vi alla vet hur fantastiskt det är om man når finalen och det är självklart någonting vi tar med oss.

– Den förra matchen är fortfarande den värsta jag har sett, det har inte förändrats sedan dess. Allt gick fel där. Vi måste ha en helt annan approach.

– Vi har gjort det bra i perioder av de senaste matcherna. Den första halvleken mot Chelsea var väldigt disciplinerad. Det är någonting vi måste göra lika bra mot Brighton. 

– Att vara mer kompakta än vi var senast mot Brighton skulle vara till stor hjälp. Vi har stor respekt för dem, självklart, men vi måste göra det svårare för dem.

Om hur han tänker kring startelvan:

– Jag har inte fattat några sådana beslut ännu. Vi har haft en lång träningsvecka och det utnyttjar vi. Om grabbarna som startat på slutet visar att de är redo att starta igen kan de göra det, om inte så har vi, inte i anfallet, men på mittfältet en del alternativ.

Om två hållna nollor i följd:

Journalisten lyfte fram det faktum att laget hållit nollan i de senaste två matcherna, detta utan Virgil van Dijk tillgänglig.

– Jag tror att vi hade kunnat hållit nollan även med Virgil. Det har ingenting med det att göra. Vi behöver inte prata om kvaliteten hos våra mittbackar.

– Det handlar om försvarsspel och det är mer komplext än bara mittbackarna. Att hålla nollan är enormt viktigt för oss. Jag vet att folk väntar på en 4-0-seger där spelet flyter på från start, ja, det är dit vi vill men vi måste jobba för det. En hållen nolla är den bästa starten.

Om framgång i cuper kan förbättra ligaformen:

– Det kan det, men det går inte att peka på endast det. Vi är inte direkt kända för att gå långt i FA-cupen, ja vi har nått till final i Champions League några gånger men i de andra cuperna har vi åkt ur tidigare. Cuper är tuffa när man har matcher mitt i veckan. Nu har vi haft en hel vecka vilket är bra för förberedelserna, men jag vet inte om FA-cupen bör vara en helgomgång med vårt hektiska schema. Vi har fortfarande två ligamatcher att spela som ingen sagt någonting om ännu.

– Varje positivt resultat kan hjälpa, det handlar inte om vilken turnering det sker i. 

Om han nämner förlusten i förberedelserna till söndagens match:

– Ja, inte dagligen, men vi hade såklart samtal efter matchen och matchen mot Wolves såg helt annorlunda ut. Men det är inte som att jag nu samlar spelarna och visar allt vi gjorde fel mot Brighton, det vore en skräcktillställning. Vi har redan tittat på det.

– Om det är någonting bra med den så är det att alla kände att det verkligen krävdes förbättring. 

Om vad det nyformerade mittfältet kan erbjuda:

– Vi hade lite känningar efter Brighton så det var klart att vi behövde förändra oavsett. Jag gillade rytmen, blandningen av offensiv och defensiv, i samspel med anfallet.

– Mittfältstrion har fungerat bra, men vi får se vilka som startar på söndag. Alla tränar på bra och vill såklart spela. Sedan har vi fem byten också och för mig är det lika viktigt hur vi avslutar en match som hur vi startar den.

– Vi har sex eller sju mittfältare i fin form, det är perfekt.

Om mittfältet är särskilt viktigt mot Brighton:

– Ja, men mot Brighton är det extremt viktigt hur vi försvarar uppifrån också. De har Caicedo och Mac Allister på mitten, två extremt lugna mittbackar och även en trygg målvakt. Så om inte anfallet försvarar bra spelar de bara igenom, det var ett problem senast.

– Det handlar om lagets försvarsspel i det stora hela, inte bara mittfältet.

Om Arthurs status:

– Han löper mycket. Det är kanske två eller tre veckor kvar innan han kan börja träna med laget igen. Det ser bra ut. Han var varit borta länge så han måste bygga upp det över tid.

Om Fabio Carvalho och James Milner:

– Han har haft en liten känning så han kommer inte vara... eller sa någon till mig att han kan träna idag? Han kanske kan träna idag men han kommer inte vara hundraprocentigt redo till helgen.

– Milner missade en dags träning men det är ingen fara med honom.

Om Nat Phillips frånvaro och om han kan lämna detta fönster:

– Han var borta på grund av förkylning. 

– Det beror på vilka bud som inkommer. Vi är förberedda på i princip allt. Vi får se vad som händer. 

------------------------------

Vi behöver ​ditt stöd under 2023!
Bli medlem/abonnera på LFC.se

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer