Mittbackarna kan skifta plats i truppen

Bild till nyheten Mittbackarna kan skifta plats i truppen
Liverpool planerar att avbryta lånet för Rhys Williams i Blackpool vilket öppnar upp för en försäljning av Nat Phillips innan januarifönstret stänger.

21-årige Rhys Williams – eller 'Baby van Dijk' som han skämtsamt kallats bland fansen – gjorde 19 matcher under mittbackskrisen 2020/21. 

Ifjol var han utlånad till Swansea i Championship, men kallades hem efter endast sju matcher. Den här säsongen har han gjort 17 matcher för Blackpool i samma division, men bara spelat i en av de fem senaste.

Liverpool Echo rapporterar nu att det finns planer på att ta hem Rhys Williams och låta honom kliva rakt in i A-lagstruppen medan Virgil van Dijk rehabiliterar sin hamstringskada. 

Det öppnar samtidigt upp för Nat Phillips att få sin efterlängtade transfer innan januarifönstret stänger vid midnatt nästa tisdag. Enligt tidningen finns det flera klubbar som står redo att köpa loss honom och att Liverpool inväntar konkreta bud.

Så sent som den 5 januari skrev vi om att 25-åringen, som fyller 26 i mars, har tvingats stanna under de fem senaste transferfönstren på grund av skador på mittbackar, trots stort intresse från andra klubbar.

Phillips har bara spelat sju matcher för The Reds den här säsongen, senast som inhoppare i FA-cupreturen mot Wolves i tisdags kväll.

Förra våren hade han ett lyckosamt låneuppehåll i Bournemouth och hjälpte "The Cherries" tillbaka till Premier League. 

Så sent som i somras värderades Phillips till £12-15M av Liverpool och det ryktades länge om en försäljning till Fulham eller Bournemouth, tills att Ibrahima Konaté skadade knät i den sista träningsmatchen mot Strasbourg den 31 juli. 

Fem hemkallade i januari

Sedan årskiftet har Liverpool kallat tillbaka fem utlånade spelare på grund av bristande speltid: Billy Koumetio (Austria Wien), Max Woltman (Doncaster), Jakub Ojrzynski (Radomiak Radom), James Balagizi (Crawley Town) och Fidel O´Rourke (Caernarfon Town).

Samtidigt har man lånat ut U21-spelaren Jarrel Quansah till Bristol Rovers och sålt Jake Cain till Swindon Town för en okänd summa.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer