Jagar fjärde segern för säsongen mot Norwich

Bild till nyheten Jagar fjärde segern för säsongen mot Norwich
När Liverpool går ut till FA-cupens femte omgång imorgon mot Norwich är det fjärde gången på bara drygt sex månader som man möter laget från Carrow Road. Hittills har det blivit tre segrar och man jagar såklart en fjärde imorgon.

Ni minns kanske att Liverpools Premier League-säsong började på just Carrow Road mot Norwich den 14 augusti. 

Norwich, som var nykomlingar i ligan inför säsongen, lyckades den gången hålla emot i drygt 25 minuter innan Diogo Jota öppnade målskyttet för The Reds. Innan matchen var slut fyllde både Roberto Firmino och Mohamed Salah på med var sitt mål och segersiffrorna skrevs till 3-0. 

Bara en dryg månad senare möttes lagen igen när det var dags för den tredje omgången (men Liverpools första match) av Carabao Cup. Även här var Carrow Road skådeplats och även denna gången vann The Reds med 3-0. 

Det var dock ett kraftigt roterat Liverpool och denna gången var målskyttarna Takumi Minamino, som gjorde två mål, och Divock Origi. Dessutom räddade Caoimhin Kelleher en straff i första halvlek. 

Det tredje mötet mellan lagen kom för bara en dryg vecka sedan, förra lördagen, och där var det ett Norwich som höll nollan under en dryg timme. Dessutom tog man ledningen med 1-0 i andra halvlek. 

Liverpool ökade dock farten under matchens sista tredjedel och efter en cykelspark av Sadio Mané, en blixtsnabb kontring av Mohamed Salah och ett debutmål av Luis Diaz blev det till slut även tre mål för Liverpool denna gången. 

Totalt alltså tre segrar och 9-1 i målskillnad. 

Noterbart är att alla Liverpools anfallsspelare – Diogo Jota, Roberto Firmino, Mohamed Salah, Divock Origi, Takumi Minamino, Sadio Mané och Luis Diaz – gjort mål mot Norwich under säsongen. 

Frågan är vilka Jürgen Klopp väljer att ge förtroendet imorgon. 


6 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer