Quantcast

Nästa match (Premier League)

Everton klubbmärke Everton (B)

onsdag 01 dec 21:15

Keitas skada är inte allvarlig

Bild till nyheten

Liverpools nr 8 ser tack och lov ut att ha klarat sig från allvarliga skador efter Paul Pogbas fula tackling, enligt trovärdiga rapporter.

De flesta av oss fruktade en långtidsskada när Naby Keita bars ut på bår på Old Trafford i söndags. En match där han för övrigt var lysande i 55 minuter och levererade sin bästa insats i Liverpooltröjan. 

Snittbetyget bland de röstande medlemmarna på LFC.se var hela 3.97.

Enligt reportrarna James Pearce och Simon Hughes i The Athletic verkar det som att den 26-årige mittfältaren undslapp en värre skada.

"I omklädningsrummet efteråt var Keita kapabel att stå på benen och vara med i firandet. Han har haft tur", skriver duon.

Paul Pogba, som fick rött för den stygga tacklingen, träffade inte med foten där merparten av vikten fanns och därför blev inte kontakten med Keitas ben lika kraftig.

"Keita fick ingen vridning och han lämnade inte ens arenan på kryckor. Det var inget nytt Harvey Elliott-ögonblick. Klubben förväntar sig att det är en smäll som snabbt kommer att gå över".

Även Fabinhos knäskada ska vara av den lindrigare sorten och att han snart är tillbaka på planen. Enligt The Atletics källor handlar det om max en veckas vila för brassen, vilket ökar hoppet att han är tillbaka i startelvan mot Brighton i helgen.

När det handlar om James Milners skada i baksida lår förväntas det att veteranen är ute i en månad.

* Så här tog smällen från Pogba.

Källa: The Athletic, liverpool.no

Bannerbild