Quantcast

Nästa match (Premier League)

Man United klubbmärke Man Utd (B)

måndag 22 aug 21:00

– Måste nog spela hemmamatcherna här!

Bild till nyheten

Mohamed Salah smällde in två mål mot Porto när Liverpool fortsatte sin smått otroliga form på Estadio Do Dragão, en arena som verkligen blivit en favorit för the Reds.

Liverpool tog tre bekväma poäng i gårdagens bortamatch mot Porto. Mohamed Salah öppnade målskyttet efter 18 minuters spel och därefter var Jürgen Klopps mannar helt överlägsna, innan domaren blåste av matchen hade de hunnit med att göra ytterligare fyra mål medan Porto fick trösta sig med ett.

Liverpools tre senaste matcher på Estadio Do Dragão har nu slutat med följande segersiffror: 5-0, 4-1 och 5-1. Det är uppenbart en favoritarena för de rödklädda, något tvåmålsskytten Salah skämtade om i en intervju efter matchen.

– Jag tror att vi måste börja spela våra hemmamatcher här, sa anfallaren.

– Jag vet inte vad som är hemligheten. Vi försöker alltid att ge 100 procent i varje match. Vi har spelat väldigt bra mot Porto, särskilt här. 

– Vi har gjort många mål, men det är inte så att matcherna är enkla. Det är aldrig enkelt. Vi försöker bara göra vårt bästa. Vi hade tur som gjorde mål tidigt, det gör uppgiften lite enklare. 

Salahs två mål innebär att han nu är tvåa på listan över afrikanska spelare med flest gjorda Champions League-mål. Med sina 31 mål totalt har han passerat Samuel Eto'o och har endast Didier Drogba (44) framför sig.

Det är inte bara i Champions League Liverpool har visat fin målform den här säsongen. Ser man till de nio matcherna de spelat är den totala målskörden 26 mål, det är en tangering av ett klubbrekord som sattes 1922 och som även tangerades säsongen 2016/17. 

Källa: Liverpool.no, Thisisanfield.com.

Bannerbild