Quantcast

Nästa match (Premier League)

Brighton  klubbmärke Brighton (H)

lördag 01 okt 16:00

– En svår situation för oss

Bild till nyheten

Fabinho har kommenterat den rådande konflikten mellan det brasilianska landslaget och Premier League.

Premier League-klubbarna kom inför septembers landslagsuppehåll överens om att inte låta de brasilianska spelarna resa på grund av de vid hemresa skulle behöva sitta i karantän i tio dagar på grund av att Brasilien är ett rödlistat land i England.

Beslutet att hålla spelare hemma gjorde det brasilianska fotbollsförbundet mycket upprörda, så pass upprörda att de kontaktade FIFA för att få dem att stänga av spelarna från klubblagsfotboll enligt den femdagarsregel som finns i regelverket.

Det är en pågående konflikt och klubbarna sägs fortfarande jobba hårt för att få grönt ljus att spela sina brasilianare då de menar att det inte finns tillräcklig grund för en avstängning med tanke på rådande virusläge.

Under de kommande samlingarna i oktober och november kan samma problematik uppstå om inga regler förändras.

– Det är en svår situation för oss eftersom vi alltid vill spela för vårt landslag, säger Fabinho enligt Liverpool Echo.

– Det är inte bara en konflikt mellan klubb och landslag. Det är regeringens regler, så jag tror inte att FA, FIFA, Conmebol, eller CBF kan göra någonting åt det.

– Vi är mitt i konflikten och kan inte göra någonting. Det var Premier Leagues beslut att vi inte fick resa. Jag kan förstå det med tanke på skulle behöva sitta på ett hotell i tio dagar när vi kom hem och kanske missat tre matcher. Tio dagar är tillräckligt länge för att man ska tappa matchformen.

Mittfältaren har även förståelse för det brasilianska landslaget.

– Vi kan förstå dem också eftersom de behövde klara sig utan nio spelare. Det är väldigt många. Vi är bara i mitten av konflikten och förhoppningsvis kan detta lösas framöver.

Bannerbild