Quantcast

Nästa match (Premier League)

Brighton  klubbmärke Brighton (H)

lördag 01 okt 16:00

Mané vs Keita i Afrikanska mästerskapen

Bild till nyheten

Grupperna till de Afrikanska mästerskapen har lottats och utfallet innebär att lagkamraterna Sadio Mané och Naby Keita kommer att ställas mot varandra.

De Afrikanska mästerskapen skulle egentligen ha spelats 2020 men har flyttats fram på grund av coronapandemin. Turneringen spelas mellan 9 januari och 6 februari. 

Liverpools Sadio Mané (Senegal), Mohamed Salah (Egypten) och Naby Keita (Guinea) har nu fått veta vilka lag de ställs mot i gruppspelet. 

I grupp B blir det Mané vs Keita då gruppen består av Senegal, Guinea, Zimbabwe och Mali. Salahs Egypten lottades in i grupp D, precis som Nigeria, Sudan och Guinea-Bissau.

Grupperna:

Då turneringen drar igång 9 januari kommer de tre Liverpoolspelarna att missa ett gäng matcher i klubblaget. I Premier League missar de hemmamatchen mot Brentford 15 januari och bortamatchen mot Crystal Palace 22 januari. Dessutom kommer de inte vara tillgängliga i FA-cupens tredje och fjärde runda. Skulle Liverpool gå till semifinal i Ligacupen spelas det dubbelmötet under perioden då de Afrikanska mästerskapen är igång.

Källa: Liverpool.no

Bannerbild