Quantcast

Nästa match (Premier League)

Crystal Palace klubbmärke Crystal P (H)

lördag 18 sep 16:00

– Måste nå upp till vår högstanivå

Bild till nyheten

Nat Phillips delar med sig av sina tankar inför tisdagens Champions League-kvartsfinal mot Real Madrid.

Champions League-kvartsfinalen närmar sig. Liverpool reser idag till Spanien inför morgondagens match mot Real Madrid på Estadio Alfredo Di Stefano.

Mittbacken Nat Phillips är medveten om vilka kvaliteter Real Madrid besitter men menar samtidigt att det krävs en hundraprocentig inställning för att vinna, oavsett motstånd. I en intervju med UEFA, som återges av Liverpoolfc.com, får 24-åringen en fråga om den ikoniska Madridklubben.

– De är verkligen det (en ikonisk klubb. Det visas tydligt genom vad de har uppnått som klubb, de titlar de vunnit, den nivån de presterat på år efter år och när man ser vilka spelare som representerat dem, säger Phillips.

– Men när man ställs mot dem så tänker man inte på det. Liverpool är på samma nivå som klubb. Man tar sig an matchen som alla andra matcher man spelar.

– Vi kommer självklart att ställas mot klasspelare, spelare som är bättre än andra vi mött, men enligt mig så måste man alltid ta sig an alla matcher med inställningen att man möter de bästa eftersom att vi själva måste nå upp till vår högstanivå, samma sak gäller inför den här matchen.

I höstas var Phillips inte uttagen i Champions League-truppen och fick därmed inte vara en del av gruppspelet, men i åttondelen mot RB Leipzig fick han göra sin debut i turneringen.

– Efteråt satt jag bara och log i omklädningsrummet eftersom man kände att det hade gått precis som man önskat.

– Inför matchen visste jag att det fanns en chans att jag skulle få starta, men samtidigt ville jag inte tänka för mycket på det ifall så inte skulle bli fallet.

– När vi fick reda på startelvan kände jag hur jag blev exalterad med tanke på att det skulle bli min debut i Champions League.

– Men jag höll huvudet kallt och behöll lugnet. Jag påminde mig själv om att det enda jag kan göra är att göra mitt bästa. När det närmade sig avspark var jag väldigt taggad och ville bara att det skulle dra igång.

– Jag tror att det var till min fördel att vi hade med oss ett 2-0-resultat från första matchen eftersom jag då visste att min uppgift helt enkelt var att hålla nollan, det fanns ingen extra press på att vi behövde trycka på för att göra många mål eller så. 

Händelserna efter slutsignalen kanske inte var exakt så som Phillips hade önskat.

– Omedelbart efter matchen så skulle jag dopingtestas. Jag ville ju bara gå in i omklädningsrummet och njuta av stunden, men jag fick lov att gå in i ett litet rum med en doktor.

– Jag tror aldrig jag slutfört ett test så snabbt tidigare, jag ville bara få det överstökat så att jag kunde gå in i omklädningsrummet och fira med grabbarna.

Bannerbild