Sista träningspasset på Melwood

Bild till nyheten Sista träningspasset på Melwood
Efter 60 år på träningsanläggningen i stadsdelen West Derby går en epok i graven i eftermiddag.

I över sex decennier har Melwood fungerat som lagets träningsbas, men nästa vecka flyttar Jürgen Klopp och spelarna till den splitternya och toppmoderna anläggningen i Kirkby, där man ska husera tillsammans med akademilagen.

Klubben köpte Melwood mellan första och andra världskriget, men området var nästan inte i bruk förrän Bill Shankly klev in som manager i december 1959.

Ursprungligen tillhörde Melwood den lokala skolan St Francis Xavier och namnet kommer av de gamla prästerna Melling och Woodlock som brukade hjälpa småpojkarna att spela fotboll på rasterna.

Shanks blev närmast chockad över Anfields usla skick, men klassen på träningsanläggningen var om möjligt ännu sämre.

Fram till dess hade Billy Liddell, Ronnie Moran och grabbarna tränat på parkeringsplatsen framför Anfields Main Stand, med ett underlag av betong och asfalt och löppassen skedde på gatorna runt omkring. Inne på arenan fanns ett litet gym.

Shankly och hans stab utförde själva det mesta av uppfräschningen av Melwood genom att plocka sten och bygga en paviljong.

Sedan dess har alltså Melwood varit klubbens hemvist och under årens lopp utvecklats till en anläggning av toppklass.

Men nu tar eran alltså slut. På måndag sker flytten till Kirkby och AXA Training Centre.

– Jag har blandade känslor, verkligen blandade, sa Jürgen Klopp på fredagens presskonferens.

– Det känns konstigt. Jag har inte tänkt så mycket på det fram tills nu, men min personlige assistent har redan flyttat ut alla mina saker från kontoret, så det ser redan annorlunda ut. Jag kommer att sakna Melwood, men så ska det också vara. Melwood har varit väldigt bra för oss och ett viktigt ställe. Och ett viktigt ställe i mitt liv. Jag kommer att sakna det, men Kirkby kommer också att bli bra.

* Löpduell på Melwood 1961; Ian Callaghan, Roger Hunt, Ian St John, Jimmy Melia och Alan A´Court. I bakgrunden den gamla paviljongen som revs under Souness dagar som manager i början av 90-talet.

2001 renoverades Melwood på inrådan av dåvarande managern Gerard Houllier och har därefter kommit att bli en av Europas främsta träningsanläggningar med enorma faciliteter. 


4 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer