Quantcast

Nästa match (Premier League)

West Ham klubbmärke West Ham (H)

lördag 31 okt 18:30

– Inte i närheten av ett problem

Bild till nyheten

Jürgen Klopp har adresserat Roberto Firminos form under inledningen på säsongen 2020/21.

Roberto Firmino har ännu inte gjort mål för Liverpool denna säsong och har därför fått en hel del kritik från supportrar världen över.

Inför dagens match mot Everton har Jürgen Klopp gett sin syn på saken kring anfallarens form.

– Jag vet inte när det blir ett problem för mig, för mig är det just nu inte ens i närheten av att vara ett problem, konstaterar tysken enligt Liverpoolfc.com.

– Det är i sådana här fall jag måste tänka annorlunda än resten av världen. Jag kan inte bedöma saker på samma sätt som ni gör det, att ni på bara en sekund eller en match skapar en bild av hur läget är. För mig så handlar det om längre perioder och det är minst lika viktigt vilken typ av inflytande spelarna har i vårt sätt att spela.

– Nu förlorade vi senast i Premier League, men tidigare så har vi vunnit alla våra matcher trots att Bobby inte gjort mål, men han har varit väldigt viktig i vårt spel.

– Med en spelare som Bobby så blir det så att om han inte gör mål så inser alla att till och med han kan förlora bollen ibland - då adderas det faktum att han inte gjort mål till att han ibland tappar bollen och allt sådant. Helt plötsligt ställs frågan "är det här Bobby Firmino?" Ja, det är det. Jag har sett det på träning, han gjorde två mål för Brasilien, han är i superb form. Han kommer att spela så länge han kan. 

– Det är normalt att diskussionen dyker upp. Vi diskuterar också prestationer, både individuellt och som lag, men inte riktigt på samma sätt som ni gör det. 

– Ja, vi vill att han ska göra mål, vi vill att han ska ta sig till lägen där han kan göra mål. Ja, han kunde ha gjort mål, exempelvis mot Villa, säkert flera stycken, jag vet det och han gillar det inte. Jag gillar det inte heller, men det är inte det enda jag tänker på när jag tänker på Bobby, det är självklart.

Bannerbild