Quantcast

Nästa match (Premier League)

Arsenal klubbmärke Arsenal (B)

onsdag 15 jul 21:15

Trent om segerparaden

Bild till nyheten

Idag är det ett år sedan det enorma segerfirandet efter finalsegern mot Tottenham. Trent Alexander-Arnold berättar om den magiska dagen.

När Liverpool 2005 vann Champions League var Trent Alexander-Arnold sex år gammal. Som ung supporter kunde han bevittna segerparaden i staden dagen efter finalsegern mot AC Milan.

I juni 2019 var det dags för segerparad igen, Liverpool hade besegrat Tottenham och spelat hem klubbens sjätte Champions League-titel, men denna gång var Alexander-Arnold en av hjältarna som skulle hyllas.

– När jag var ung motiverades jag av segerparaden. Jag ville uppnå samma sak som dem, säger högerbacken till Liverpoolfc.com.

– Om 10 eller 15 år kommer dagens generation att växa upp och förhoppningsvis använda vår framgång som inspiration för att drömmar och mål kan gå i uppfyllelse om man arbetar tillräckligt hårt.

– Vi vill inspirera den yngre genrationen till att ta sig hit och se till att klubbens framgångar fortsätter.

Det har redan gått ett år sedan finalsegern i Madrid och det vilda firandet på Liverpools gator.

– Det är galet att det redan har gått ett år, men det är minnen som jag kommer att bära med mig för resten av livet.

– Det är bra att se tillbaka på sådana händelser och använda det som motivation för att se till att det händer igen. Man vill spela de stora finalerna och vinna stora titlar. Det är vad man drömmer om.

– När man tänker på vad som hände för ett år sedan inser man att det är något väldigt speciellt. Jag är säker på att många supportrar känner samma sak.

– Att tänka på vad vi har uppnått motiverar oss att jobba hårt för att se till att det händer igen.

Bannerbild