Quantcast

Nästa match (Premier League)

Burnley klubbmärke Burnley (H)

lördag 11 jul 16:00

– Finns nog ingen tryggare plats

Bild till nyheten

Andy Robertson är imponerad av personalens arbete för att göra Melwood till en trygg plats att befinna sig på trots den pågående pandemin.

Premier League-fotbollen har varit pausad sedan 13 mars och spelarna satt länge i hemkarantän.

Under de senaste veckorna har de fått återvända till sina respektive träningsanläggningar och har därefter gradvis närmat sig normalitet.

Först tränade de endast individuellt, sedan i mindre grupper och nu kan de träna tillsammans igen i stor grupp med kroppskontakt. 

I början av processen att återvända till träning var det flertalet spelare som var osäkra kring hur pass tryggt det verkligen var att börja träna igen med tanke på risken att smittas av coronaviruset.

Liverpools Andy Robertson berättar att det fanns osäkerhet även inom den röda truppen, men att oron dämpats när de sett hur mycket säkerhetsåtgärder som vidtagits på Melwood.

– Alla protokoll som Premier League skickar ut följs såklart av klubben, säger Robertson till Sky Sports.

– De har varit fantastiska - de anställda har gjort ett otroligt jobb med att skapa en trygg miljö för oss att träna i. 

– Folk börjar nu återvända till sina vanliga jobb och de förväntas vara på sina arbetsplatser. För oss som spelare så tror jag inte att det finns någon tryggare plats än här.

– Vi följer alla riktlinjer och läkarna håller stenkoll på allt. 

– Jag kan förstå att folk är lite nervösa. Folk i vår trupp var nervösa till en början, men jag tror inte att de är det längre. De ser hur säkert det är och att inget har lämnats åt slumpen. Det är så det är, men en del spelare från diverse klubbar har andra åsikter.

– Premier League arbetar för att göra alla nöjda. Jag tycker det har fungerat bra hittills, alla har gjort vad de ska. 

– Förhoppningsvis kan fotbollen återvända och börja sändas på TV snart, jag tror att det skulle innebära ett stort lyft för landet, avslutar vänsterbacken.

Bannerbild