Quantcast

Nästa match (Träningsmatch)

Bologna klubbmärke Bologna (B)

torsdag 05 aug 16:00

– Vi kommer att vara redo

Bild till nyheten

Liverpools första match efter återstarten av Premier League ser ut att bli ett Merseysidederby. Trent Alexander-Arnold ser fram emot uppgiften som väntar.

Premier Leagues "Project Restart" fortsätter framåt. Under förra veckan fick klubbarna tillåtelse att börja arrangera träningar med kroppskontakt i större grupper. De har även informerats om att ligans mål är att dra igång med matcher igen 17 juni.

För Liverpools del kan den första matchen efter det långa uppehållet bli ett derby mot lokalrivalen Everton. Trent Alexander-Arnold berättar i en intervju om hur mycket han ser fram emot att börja spela matcher igen.

– Otroligt mycket. Vi har enorma matcher som väntar, väldigt viktiga matcher, säger den unge högerbacken till Liverpoolfc.com.

– Vi måste se till att vi behåller fokus. Vi vet att omständigheterna inte är desamma som innan, men det är som det är. Det är fotboll, vi måste anpassa oss. Vi ska göra allt vi kan för att anpassa oss. 

– Jag är säker på att vi kommer att vara redo när det väl är dags för match igen. Vi ska vara i fin form så att vi förhoppningsvis kan återvända till vinnarspåret direkt för att sedan se hur vi kan prestera under resten av säsongen.

Att återstarten kan bli mot just Everton är något som lockar lite extra.

– Det är en match man vill vara involverad i, särskilt efter ett så långt uppehåll och i en tid som denna. Det är en enorm match, konstaterar Alexander-Arnold.

– För supportrarna vore det fint att få se en sådan match och för oss vore det bra att spela en sådan intensiv match direkt för att kunna testa oss mot ett så pass bra lag som de är och se hur vi står oss rent fysiskt. Jag är säker på att vi kommer att vara redo att möta vilka vi än ställs mot. De förberedelser vi gör på träningsplanen kommer att hjälpa oss.

Bannerbild