Quantcast

Nästa match (Premier League)

Arsenal klubbmärke Arsenal (B)

onsdag 15 jul 21:15

– Hade inte en chans

Bild till nyheten

Tidigare Liverpool-anfallaren Rickie Lambert förstod snabbt att det skulle bli nästintill omöjligt att ersätta Luis Suarez.

Brendan Rodgers värvade sommaren 2014 Rickie Lambert från Southampton efter att Luis Suarez lämnat för spel i FC Barcelona. 

Lambert gladdes åt möjligheten att få spela i Liverpool, men insåg snabbt att uppgiften att fylla Suarez skor var honom övermäktig.

– Det var fantastiskt. Jag återvände till min hemstad som en annan person än när jag lämnade. Jag var självklart mycket mer professionell. Det gick bra till en början, jag gjorde ett par mål och var ganska nöjd, säger Lambert till Bristol Post.

– Men det var enkelt att förstå att spelarna var chockade över det faktum att Luis Suarez lämnat och hur mycket av spelet som kretsade kring honom. Jag hade inte en chans att kunna ersätta honom, hur skulle jag? Att komma in efter honom var väldigt, väldigt svårt.

I ren panik över anfallsuppsättningens skick när säsongsstarten närmade sig valde Rodgers att plocka in Mario Balotelli. 

– Så hämtar Brendan Rodgers in Mario Balotelli, som fick platsen före mig i kön. Jag blev chockad, om jag ska vara ärlig. Jag kunde inte förstå det, säger Lambert.

– Sättet han tränade på var en skam. Utanför planen är han en härlig grabb, men personligheten på träningsplanen var inte bra.

– Han försökte ibland på träningarna. Jag har spelat tillsammans med andra spelare med samma inställning, som kommit undan med det på grund av de var tillräckligt bra - det var inte han.

– Jag förstod inte varför Rodgers lät honom slippa undan med det och varför han valde honom framför mig. Det påverkade mig mycket och skapade en negativ stämning i laget.

– Rodgers försökte ganska snabbt att sälja mig till Crystal Palace, där Alan Pardew var manager, så jag visste att jag skulle vara förstavalet.

– Jag sa nej direkt. Varför skulle jag lämna en klubb som Southampton för att sedan lämna Liverpool bara några veckor senare? Efter det var jag i chock och jag fick inte spela på tre månader tror jag. Jag kom inte in från bänken, ingenting.

Trots kritiken mot Balotelli och Rodgers påpekar Lambert att han själv inte heller var bra nog.

– Samtidigt vet jag att jag inte gjorde det tillräckligt bra i Liverpool. Jag tog inte vara på de chanser jag fick. Det var ingen bra period för mig.

– Det var dock fantastiskt att vara i en sådan klubb. Rodgers var en bra manager och allt var upplagt för att jag skulle lyckas, men jag klarade inte av att ta vara på det.

– Jag är besviken, men tacksam för att jag fick dra på mig den röda tröjan. Jag kommer att vara stolt till den dag jag dör.

Bannerbild