Omsatte mer än £500M

Bild till nyheten Omsatte mer än £500M
Liverpool har presenterat sina ekonomiska siffror för räkenskapsåret som avlutades i maj 2019. Aldrig tidigare har klubben omsatt mer.

Liverpools framgångar i bland annat Champions League förra säsongen innebär att klubben idag kan presentera fantastiska siffror för räkenskapsåret som slutade 31 maj 2019. 

Enligt Liverpoolfc.com ökade klubbens omsättning till £533M under perioden, vilket är en ökning med £78M. De tre stora inkomstkällorna ökade - TV-intäkterna ökade med £41M till £261M, reklamintäkterna ökade med £34M till £188M och intäkterna från matcherna ökade med £3,5M till £84M.

På sin officiella hemsida skriver Liverpool att ökningen i omsättning beror på ett nytt TV-avtal för UEFA, en andraplats i Premier League och högre värderade samarbeten. Klubben gör därmed en vinst innan skatt på £42M.

Summering av räkenskapsåret:

# Klubbens sjätte Champions League-titel säkrades

# Fyra nya spelare värvades

# Elva spelare fick förlängda kontrakt

# Ett första avtal med en partner för träningskläderna slöts

# Nio nya kommersiella avtal

# Behåll platsen som sjua i Deloitte Football Money League

# £50M investerat i träningsanläggningen som ska öppna i juni

The Athletic skriver att Liverpool totalt spenderade £223M på spelarköp under perioden. Alisson Becker köptes in för £65M, Naby Keita för £52,75M, Fabinho £43,7M och Xherdan Shaqiri £13,75M. Enligt sajten räknas även agentkostnader och dylikt in i totalsumman på £223M.

– Den fortsatta förbättringen av klubbens ekonomiska situation skapar möjligheter för att investera stort i både spelartruppen och infrastrukturen, säger Andy Hughes, Chief Operating Officer i Liverpool.

– Att kunna återinvestera £220M på spelare under denna period är en följd av en framgångsrik affärsstrategi som lett till en rejäl ökning i kommersiella intäkter. 

– Kostnaderna inom fotbollen fortsätter dock att öka - transfersummor och liknande ökar ständigt, men det viktiga för oss är att behålla en stabil ekonomisk situation som ger oss möjligheten att driva en fotbollsklubb på ett hållbart sätt.

– Dessa ekonomiska resultat och den fortsatta tillväxten är ett bevis för att våra ägare, Fenway Sports Group, gör ett bra jobb och att de stöttar klubbens ambitioner genom att fortsätta att återinvestera pengar i spelartruppen och infrastruktur inför framtiden.


6 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer