Nästa match (Premier League)

Wolverhampton klubbmärke Wolves (B)

torsdag 23 jan 21:00

Stoppar samarbetet med Bettingbolag

Bild till nyheten


Liverpool har satt stopp för sitt samarbete med det ryska spelbolaget 1XBET som en följd av att bolaget nu utreds för flera oegentligheter.

Så sent som i juli presenterade Liverpool ett nytt lukrativt avtal med spelbolaget 1XBET, men nu väljer man alltså att pausa samarbetet tillsvidare. 

Spelbolaget har nyligen blivit av med sin licens på den brittiska marknaden och det har bland annat framkommit att man erbjudit spel på tuppfäktning och marknader där utövarna varit barn. Det har också framkommit att man marknadsfört olagliga streamingtjänster för sändningar av Premier League. 

Företaget utreds just nu och i samband med detta väljer Liverpool att ta avstånd från all gemensam synlighet tillsvidare. Man har tagit bort dem från listan över sponsorer och allt bildmaterial och annan synlighet har raderats tillsvidare. 

1XBET har även samarbete med Chelsea och Tottenham och Chelsea har följt Liverpools exempel i detta fallet, medan Spurs tagit det ett steg längre och redan rivit sitt avtal med bolaget sedan uppgifterna framkom. 

En omfattande utredning kommer nu att göras av de brittiska spelmyndigheterna och 1XBET har även svarat med att de tänker att göra en egen utredning för att råda bot på de fel som kan ha begåtts.

Enligt Liverpool Echo kan även Liverpool komma att straffas med böter i kölvattnet av en eventuellt fällande dom, men det ses i nuläget som högst osannolikt.

Bannerbild