Quantcast

Nästa match (Champions League)

Porto klubbmärke Porto (B)

tisdag 28 sep 21:00

Chans att närma sig topp fyra

Bild till nyheten

Liverpool har chansen att minska gapet till topp fyra i morgondagens möte med Swansea. Vid seger är Liverpool fem poäng från den sista Champions League-platsen.

Tiondeplacerade Liverpool möter Swansea på Anfield i morgon. Gästerna ligger på en åttondeplats med tre poäng fler än hemmalaget.

Liverpool har chansen att dels gå upp på samma poäng som Swansea men även möjligheten att minska gapet till Southampton vid seger.

Det var flera resultat som gick Liverpools väg under söndagen och ett gäng tuffa matcher återstår för konkurrenterna innan årsskiftet.

Tottenham och Manchester United stod för en mållös tillställning i omgångens första match på White Hart Lane tidigare i dag.

Därefter spelade Southampton 1-1 mot Chelsea medan Arsenal besegrade West Ham med 2-1.

Liverpool har alltså chansen att ta in poäng på både Tottenham, Manchester United, Southampton och West Ham i jakten på Champions League, samtidigt som man fortsatt måste jaga Arsenal.

I nästa omgång ställs ''The Reds'' mot tabelljumbon Leicester på hemmagräs. Nykomlingen tog sin första seger på tre månader när de bortaslog Hull i helgens omgång.

På nyårsdagen väntar dessutom flera tuffa matcher: Manchester United har en svår bortamatch mot Stoke på schemat, Southampton möter Arsenal på St. Mary's, Tottenham möter ligaledande Chelsea och West Ham spelar mot West Bromwich.

Premier League:s topp tio:

Bannerbild