FSG förhandlar om att köpa Bordeaux

Bild till nyheten FSG förhandlar om att köpa Bordeaux
I jakten på att addera ytterligare en fotbollsklubb i ägandeportföljen har Fenway Sports Group riktat blickarna mot Frankrike.

I samband med att Michael Edwards tidigare i år återanställdes av Fenway Sports Group, denna gång i topprollen som "CEO of Football", kommunicerades även en önskan om att köpa en till fotbollsklubb.

Det ser ut som att Bordeaux kan bli den klubben. Enligt France Bleu är FSG väldigt intresserade av att köpa den franska klubben och förhandlingar med de nuvarande ägarna ska ha inletts.

Förhandlingarna sägs vara så pass långt gångna att parter från både FSG och Bordeaux har deltagit på möten med DNCG, som enligt Thisisanfield.com enkelt kan beskrivas som den "ekonomiska polisen" inom den franska fotbollen, för att se över möjligheterna att genomföra en affär.

FSG ska ännu inte ha lagt något bindande bud, men förhandlingarna fortskrider och det finns enligt den franska tidningen en förväntan om att Liverpoolägarna initialt kommer att investera €42M för att säkerställa att Bordeaux kan delta i Ligue 2 kommande säsong. Den franska klubben har nämligen ett överhängande hot om nedgradering på grund av stora skulder.

Om allt går enligt plan kan en affär genomföras redan inom de kommande tio dagarna.

Tränas av ex-röd spelare

Det finns redan en Liverpoolkoppling i Bordeaux då ex-röde Albert Riera just nu är manager i klubben.

* Riera på plats på Anfield i samband med en legendarmatch mot Manchester United 2022.

Riera spenderade två år i den franska klubben som spelare och återvände förra året efter en sejour som tränare i slovenska NK Celje. 

🚩

Säkra sajtens överlevnad!
Bli medlem/abonnera på LFC.se
299 kr/år och 99 kr/år för familjemedlem
Läs om våra medlemsförmåner 

  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer