📹 Landslagskoll: Van Dijk och Salah nätade

Bild till nyheten 📹 Landslagskoll: Van Dijk och Salah nätade

I de senaste landskamperna nätade Virgil van Dijk för andra matchen i följd medan Mohamed Salah gjorde ett supermål i kvalspelet till VM.

För Mohamed Salah och Egypten handlade denna landslagssamling om kvalspel till VM. De började med en seger mot Burkina Faso där Liverpoolanfallaren gjorde en assist.

Nästa motståndare var Guinea-Bissau. Egyptierna hamnade i underläge precis innan halvtidsvilan, men i andra halvlek skulle Salah kliva fram och rädda en poäng. På klassiskt Salah-vis drev han inåt i planen från sin vänsterkant och drog till med ett skott i krysset.

1-1 blev slutresultatet vilket innebär att Egypten nu står på 10 poäng efter fyra spelade matcher, en poängskörd som räcker för ledning i gruppen.

I uppvärmningen inför EM var Virgil van Dijk och Cody Gakpo i spel för Nederländerna i vad som blev en säker seger mot Island. De båda Liverpoolspelarna tog plats i startelvan medan den tredje röda representanten i truppen, Ryan Gravenberch, blev kvar på bänken matchen igenom.

Van Dijk, som nätade i förra veckans match mot Kanada, skrev in sig i målprotokollet på nytt. I den 49:e minuten nickade han in 2-0 på hörna. Matchen slutade i en 4-0-seger för Nederländerna. Van Dijk spelade 90 minuter medan Gakpo lämnade planen i den 76:e minuten.

För Nederländerna inleds EM på söndag då de tar sig an Polen.

Under natten till måndagen spelade Argentina mot Ecuador och tog en 1-0-seger. Alexis Mac Allister blev kvar på bänken under hela matchen.