Fowlers tips till Slot: Gå för Alexander Isak

Bild till nyheten Fowlers tips till Slot: Gå för Alexander Isak
Legendaren Robbie Fowler menar att Newcastles svenske skyttekung skulle kunna bli Liverpools nye Sadio Mané.

I en intervju med Crypto Casino, som återgetts av Liverpool Echo, säger Fowler, 49, att han är ett stort fan av Alexander Isak.

Han påminner honom om Sadio Mané, en spelare som "God" anser att Liverpool har haft svårt att ersätta.

Den 24-årige anfallaren har gjort 35 mål på 67 matcher för "Skatorna" sedan £60M-övergången från Real Sociedad sommaren 2022 och slutade på tredje plats i Premier Leagues skytteliga med 21 fullträffar – en efter Cole Palmer och sex efter Erling Haaland. 

Isak är nu hett eftertraktad på transfermarknaden och Newcastle uppges värdera den gänglige svensken till £90M. Summan avskräcker dock inte Fowler. 

– Liverpool kommer alltid att kopplas samman med några av de bästa spelarna i världen. Det är bara en återspegling av klubbens storlek, säger den forne skyttekungen som gjorde 183 mål på 369 matcher för The Reds när det begav sig.

– Under de senaste sex veckorna eller så har det blivit uppenbart att Liverpool behöver en spelare som kan förändra matchbilder och göra anfallsspelet mer varierat. Jag säger dock inte att Kudus (West Ham) skulle vara den katalysatorn.

– Skulle han (Isak) göra klubben bättre? Han skulle definitivt göra truppen bättre. Det är ingen tvekan om att han är en spännande spelare. Det finns egentligen två spelare som jag verkligen skulle vilja se i klubben: Ollie Watkins och Alexander Isak. 

– Jag tror att Watkins precis har skrivit på ett nytt kontrakt, men jag tycker att han är briljant. Isak, för mig, påminner om Sadio Mané. Jag tror han skulle passa in bra.

– Det finns fortfarande lite huvudbry i Liverpool efter att Sadio Mané flyttade och jag kan ärligt talat se lite av Mané i Isaks sätt att spela.

Om Salah...och Mourinho

Anthony Gordon of Newcastle United celebrates with team mate Alexander Isak after scoring their sides first goal during the Premier League match...

* Isak och Anthony Gordon jublar efter ett mål på Anfield i vintras. Everton-fostrade Gordon uppges också vara intressant för The Reds och var Liverpoolsupporter under uppväxten.

Fowler hoppas även att Liverpool behåller Mohamed Salah, även om denne inte direkt rosat marknaden efter skadan under Africa Cup i januari. 

– Jag kan förstå att folk har åsikter nu när han varit skadad för första gången i karriären och inte spelat särskilt bra. Personligen vill jag att han stannar, för när han spelar på sitt bästa är han världsklass och kan hjälpa klubben att vinna troféer. Om han kan hitta tillbaka till formen är det ett lätt beslut. 

I samma intervju medger Robbie Fowler även att han blev lite förvånad över att klubben inte gick för en mer erfaren tränare för att ersätta Jürgen Klopp, som den ledige Jose Mourinho (hmm). Han tar upp Real Madrid som exempel, som anställde den rutinerade Carlo Ancelotti när Zinedine Zidane skulle ersättas för att hålla vinstmaskinen igång.

Samtidigt håller han tummarna för att den relativt okände Arne Slot är rätt man att föra Liverpoolskutan framåt.

– Så länge Arne Slot kommer in och skapar den rätta miljön för att spelarna ska trivas, då kommer han att få stöd av alla.

Robbie Fowler, som ofta ställer upp som ambassadörsuppdrag för Liverpool, försöker sig själv på en tränarkarriär – även om det går trögt. Han har tränat lag i Thailand, Australien, Indien och senast i saudiska Al Quadish varifrån han fick sparken i oktober förra året, trots sex segrar och noll förluster på de åtta inledande matcherna. 

* * * * * * * * * * * * 

Måndag 3/6 släpper vi medlemspaketen för 2024/25. Be ready!

🚩

Säkra sajtens överlevnad!
Bli medlem/abonnera på LFC.se
299 kr/år och 99 kr/år för familjemedlem
Läs om våra medlemsförmåner 

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer