Värderas som fjärde mest värdefulla klubben

Bild till nyheten Värderas som fjärde mest värdefulla klubben
Siffror från Forbes visar att Liverpool idag är fyra på listan över de mest värdefulla klubbarna – med en värdeökning på 14 gånger sedan Fenway Sports Group tog över 2010.

När Fenway Sports Group köpte Liverpool räddade dem klubben från ruinens brant och har minst sagt fått dem på rätt köl igen.

Liverpool är tillbaka i den absoluta toppen av världsfotbollen, något som är tydligt både på och utanför planen. Forbes har publicerat sin lista över världens mest värdefulla klubbar 2024 och på den placeras The Reds som fyra, värderade till 4,2 miljarder pund.

Köpet av Liverpool har visat sig vara en fin affär för FSG som i och med dessa siffror kan konstatera en värdeökning på 14 gånger sedan 2010.

På Forbes lista är det Real Madrid som är i topp med ett värde på 5,19 miljarder pund, följt av Manchester United på en andraplats (5,15 miljarder pund) och Barcelona som trea (4,4 miljarder pund). Topp fem fullbordas av Manchester City som värderas till 4 miljarder pund. 

Liverpool är på väg in i en helt ny era utan Jürgen Klopp som manager, men FSG hoppas nog att klubben ska kunna fortsätta att växa i och med den nya struktur de skapat för att ta sig an det som väntar framöver. Michael Edwards har fått rollen som CEO of Football i ägargruppen, Richards Hughes är tillsatt som ny sportdirektör och tillsammans ska de se till att nye huvudtränaren Arne Slot kan se till att den nya upplagan av Liverpool kan nå nya framgångar.

Måndag 3/6 släpper vi medlemspaketen för 2024/25. Be ready!

🚩

Säkra sajtens överlevnad!
Bli medlem/abonnera på LFC.se
299 kr/år och 99 kr/år för familjemedlem
Läs om våra medlemsförmåner 

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer