– Doak har egenskaper som vi saknar

Bild till nyheten – Doak har egenskaper som vi saknar
Skottlands förbundskapten Steve Clarke hoppas att Ben Doak kan ha en roll att spela i sommarens EM.

I december ådrog sig Ben Doak en allvarlig knäskada som stoppade honom från spel klubblagssäsongen ut. Trots den långa frånvaron blev han för första gången kallad till Skottlands A-landslag för förberedelserna inför EM. Truppen är i dagsläget 28 spelare stor och ska reduceras till 26 innan mästerskapets start.

Förbundskapten Steve Clarke ser positivt på anfallarens chanser att behålla sin plats.

– Ben är skadefri och tillbaka i träning hos sin klubb, säger han till The Herald, enligt Thisisanfield.com, inför träningsmatcherna mot Gibraltar och Finland.

– Han genomförde vissa delar av lagträning förra veckan. Vi kommer att prata med klubben och hålla kontakt med dem. Den första träningsmatchen kanske kommer lite för tidigt. I den andra matchen kanske han kan få några minuter om jag bestämmer mig för det.

– I det här läget är Ben den unga spelare som verkligen drar min blick till sig. Han har någonting, egenskaper som vi inte har i truppen just nu. Hans otroliga snabbhet är en sådan. När man ser Ben Doak spela så sticker han ut.

– Men han har fortfarande mycket att lära, precis som alla unga spelare som man inkluderar. Alla har saker att lära.

– Ben kommer förhoppningsvis vara en viktig spelare för oss i framtiden och i sommar kanske han kan bidra lite grann också. 

Trots det fina berömmet vill Clarke inte sätta någon press på 18-åringen.

– Det kan vara farligt att sätta för mycket press på en ung grabb som fortfarande lär sig och är på uppgång inom sporten. 

– Det är fint att han är med i truppen, men vi får nog vara lite lugna och hoppas att han utvecklas och blir den spelare vi tror och hoppas att han kan bli. 

Om Doak får behålla sin plats i truppen när mästerskapet drar igång ska han, tillsammans med klubbkamraten Andy Robertson, försöka navigera sig ur en grupp där Tyskland, Ungern och Schweiz är motståndare.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Måndag 3/6 släpper vi medlemspaketen för 2024/25. Be ready!

🚩

Säkra sajtens överlevnad!
Bli medlem/abonnera på LFC.se
299 kr/år och 99 kr/år för familjemedlem
Läs om våra medlemsförmåner 


0 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer