📹 – Jag gillade verkligen hur vi spelade

Bild till nyheten 📹 – Jag gillade verkligen hur vi spelade
Jürgen Klopp hade ett stort leende på läpparna när han reflekterade över sitt lags insats som resulterade i en 4-2-seger mot Tottenham.

Liverpool såg ut att köra över Tottenham fullständigt när Harvey Elliott dundrade in 4-0 efter en timmes spel på Anfield. Därefter slog de dock av på taken och bjöd in gästerna i matchen igen. Två insläppta mål skapade lite nerv under slutminuterna men när domare Paul Tierney blåste av kunde Jürgen Klopp och Co. fira tre poäng.

Detta hade managern att säga efter segern.

Om matchen:

– Förväntade jag mig att vi skulle leda med 4-0? Nej. Förväntade jag mig att det skulle bli 4-2 och att Ali behövde göra två världsklassräddningar? Nej. Men när man tänker på det är det inte så osannolikt med tanke på att Aston Villa förlorade, vilket gjorde att en seger för Tottenham hade varit tillbaka fullt ut i kampen om Champions League. 

– För oss betyder det att vi kommer trea – vi kan troligtvis inte förändra det längre i någon riktning. Vi pratade inför matchen om att i en högpresterande idrott så måste man vara motiverad. Tre poäng bör vara tillräckligt för det. För grabbarna var det just det idag och jag älskade att se det.

– Men när man leder med 4-0, spelar en väldigt bra match, vi tappade lite organisation. Det är mänskligt, det är inte bra, men det är mänskligt. Ni kunde se att Tottenham är Tottenham, de är väldigt bra och när du låter dem spela är de ännu bättre. Därför jobbar man så hårt för att försöka hålla i momentumet. Om man förlorar det betyder det inte bara att man förlorat det, utan även att det andra laget har det. Vi var fantastiskt bra fram tills dess att vi inte var bra. Sedan kunde vi ha gjort både ett femte och sjätte. 

– Jag gillade verkligen hur vi spelade, jag gillade de individuella insatserna, hur vi spelade som lag – det var mycket som var bra. Ja, vi släppte in två, fråga Ali, han är inte nöjd med det. Men vi gör en väldigt bra match och det är vad jag tycker folk kan förvänta sig av oss – resultat också. Vi levererade båda. 

Om Elliotts insats och mål:

– Harvey är exceptionell. Han är fortfarande ung, så det är exceptionellt. Han var länge en av våra bästa spelare när han spelade ute till höger när Mo var skadad eller spelade de Afrikanska mästerskapen. Han spelade fantastiskt bra. Sett till mittfältet så gör han nog en topp tre-insats sett till hur han spelat tidigare. Alla behöver momentum för att bygga självförtroende. Han är inne i en bra period, det hjälper. Han jobbade väldigt hårt åt andra hållet också.

– Högersidan, med Mo – Mo var fantastisk idag – Harvey och Trent, de kan skifta från centralt spel och att vara ute på kanten. Han gör en jättebra match, Harvey. Vilket mål! 

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Vi behöver ditt stöd under 2024!
Bli medlem/abonnera på LFC.se
299 kr/år och 99 kr/år för familjemedlem
Läs om våra medlemsförmåner

♥️
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer