– CL-platsen är ett viktigt steg framåt

Bild till nyheten – CL-platsen är ett viktigt steg framåt
Jürgen Klopp uttrycker glädje över den säkrade Champions League-platsen som kommer hjälpa laget att ta vidare kliv i utvecklingen under kommande säsonger.

Tidigare i veckan stod det klart att Liverpool kommer att spela Champions League nästa säsong, vilket är ett steg framåt från förra säsongen då laget slutade på en femteplats. 

"Det är uppenbart att den bedriften (Champions League-spel) är ett viktigt steg framåt," skriver Jürgen Klopp i dagens matchprogram.

"Vi uppskattade att vara med i Europa League denna säsong och vi hade gärna varit kvar länge, men samtidigt är vi medvetna om hur viktigt Champions League är för klubben. Det hjälper för framtiden och det understryker de framsteg vi har gjort från förra säsongen."

"Vi är väl medvetna om att det även är målet för våra motståndare och det säger mycket om det arbete Ange Postecoglou gör i Tottenham, att de är med i kampen i vad som är hans första säsong. Alla som har sett Spurs spela denna säsong beundrar nog sättet de spelar på och jag är helt klart med i den kategorin."

"De är inte bara välstrukturerade som lag, de är också väldigt roliga att se på, vilket aldrig är en dålig kombination. Man ska också komma ihåg att det inte bara är Anges första säsong, det är också första året som Spurs har varit utan Harry Kane. Jag kunde inte ha större respekt för det och jag är säker på att de kommer att fortsätta att utvecklas som lag under de kommande veckorna, månaderna och åren."

"Jag har sagt länge att jag inte är på humör att fundera över min egen situation och det gäller fortfarande. Det kommer att finnas tid för reflektion, men den tiden är inte nu."

"Samtidigt går det inte att komma ifrån att de två sista hemmamatcherna är mina sista på Anfield som manager och förhoppningsvis kan vi göra någonting bra av den tiden."

"För mig betyder det att spela bra fotboll, att vara enade med supportrarna och göra allt vi kan för att göra Anfield till den speciella plats det är och Liverpool till den otroliga klubb den är."

"Det som är bra är att det som krävs för att få det att hända är att vi är oss själva och att vi måste ge allt vi kan. Det hade varit mitt budskap oavsett situation eftersom det är det enda som är rimligt att göra och det är ett tankesätt som fungerat väldigt bra för oss."

Källa: Liverpoolfc.com.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Vi behöver ditt stöd under 2024!
Bli medlem/abonnera på LFC.se
299 kr/år och 99 kr/år för familjemedlem
Läs om våra medlemsförmåner

♥️
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer