Van Dijk: Vi kan inte slappna av

Bild till nyheten Van Dijk: Vi kan inte slappna av
I dagens matchprogram understryker lagkaptenen vikten av att laget fortsätter att ge allt i de tre sista matcherna även om endast äran står på spel.

I vad som är Liverpools näst sista hemmamatch för säsongen kommer Tottenham på besök till Anfield.

"Vi har nu nått de tre sista matcherna av säsongen och man kan se mållinjen, men det betyder inte att vi kan slappna av. Det är faktiskt raka motsatsen – vi har en skyldighet gentemot oss själva och våra supportrar att fortsätta att kämpa hela vägen," skriver Virgil van Dijk i matchprogrammet.

"Om vi gör det så får vi se var vi slutar någonstans. Ingen behöver höra mig berätta vad som är möjligt och vad som inte är det, alla kan se tabellen och göra sina egna bedömingar om var det är troligt att vi slutar, men oavsett vad som händer kommer vårt mål vara att avsluta säsongen så starkt som möjligt."

"Anledningarna till det är uppenbara. Först och främst är det för att vi alltid vill vinna så många matcher som möjligt. För det andra så är det osannolikt att lagen ovanför oss kommer att tappa, men vi måste vara redo om det skulle hända. För det tredje så vet vi av erfarenhet att en stark avslutning på säsongen kan skapa en bra känsla att ta med sig in i nästa säsong."

"Anledningarna finns där så det är bara att gå för det. Det kommer finns tid för att reflektera över säsongen, men det är inte nu. Det enda vi kan fokusera på nu är att ta så många poäng som möjligt av de nio som är kvar."

"För att det ska hända så måste vi göra det bättre. Vi har varit ojämna under de senaste veckorna och det har kostat oss dyrt. Så att göra rätt för oss nu är ett viktigt mål."

"Jag tycker inte att vi har spelat särskilt dåligt – i några av matcherna har vi faktiskt spelat bra men inte lyckats dra nytta av det – men samtidigt har vi inte fått med oss resultaten som vi önskat och det måste förändras."

"Det som är bra är att vi regelbundet under säsongen har visat att vi är kapabla till att prestera på en hög och jämn nivå, det är just vad vi eftersträvar. Vi vet vad som krävs för att göra det så det handlar om att hitta tillbaka till den standarden som vi har satt för oss själva."

"Vi behöver inte lyssna på snacket utifrån eller börja drömma. Det handlar om att hitta tillbaka till något som vi redan visat att vi kan göra."

Källa: Liverpoolfc.com.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Vi behöver ditt stöd under 2024!
Bli medlem/abonnera på LFC.se
299 kr/år och 99 kr/år för familjemedlem
Läs om våra medlemsförmåner

♥️
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer