📹 – En poäng räcker såklart inte

Bild till nyheten 📹 – En poäng räcker såklart inte
Jürgen Klopp framstod som smått uppgiven när han summerade 2-2-matchen mot West Ham.

Ett tidigt mål i den andra halvleken av Andy Robertson och ett Cody Gakpo-skott som resulterade i ett självmål såg till att Liverpool vände ett underläge till ledning på London Stadium, men de kunde inte lämna arenan med tre poäng till följd av en kvittering av Michail Antonio. 

Detta hade Jürgen Klopp att säga på presskonferensen efter matchen.

Om tankarna efter matchen:

– Det är intensivt för grabbarna – 10 dagar, fyra matcher, den sista idag. Första halvlek, vi dominerade, spelade bra. Inte den högsta intensiteten, det händer ganska ofta i intensiva perioder, man måste få igång benen. Vi skapade chanser, vi dominerade, men vi släppte in första målet på hörna. Det är inte bra. 

– Vi pratade om det i halvtid. Någonting jag inte gillade var hur vi hanterade missade chanser, vi slängde upp armarna i luften och sådant. Det är inte bra eftersom vi inte hela tiden kan bära med oss känslan av missade chanser.

– Vi kom ut och kontrollerade det fullt ut. Vi hade full kontroll, mer intensitet, vi skapade stora problem och om det fanns ett lag som förtjänade att vinna idag var det Liverpool, men fotboll fungerar inte så, åtminstone inte hela tiden. Så vi gjorde 2-1 men släppte in kvitteringen och här står vi med en poäng, det räcker såklart inte, men vi kan inte förändra det längre.

Om fem förändringar i elvan:

– Som jag sa, fyra matcher på 10 dagar. Om du kan hitta en manager som spelar med samma lag i fyra matcher... det kanske är nästa generation, inte jag iallafall. Jag försöker göra vad jag tror är rätt och jag tyckte att de som kom in gjorde det bra. Cody startade inte senast av personliga skäl. Harvey spelade väldigt bra. Jarell gjorde det väldigt bra.

Om titelracet:

– Jag tänker inte på det så mycket. Som jag sa innan så behöver vi vinna våra matcher. Vi vann inte matchen. Det förbättrar inte vår situation enormt mycket. Ser de ut som att de kommer förlora två eller tre matcher? Jag tror inte det, men ärligt så är jag inte arg eller så... Jag tänker inte på det. Vi måste vinna matcher och se vad som händer. Vad har vi nu, 75 poäng? 84 är det vi kan nå och det är ett bra mål. Det kommer vara min inställning och så får vi se vad det betyder. Det var längesedan någon blev mästare med 84 poäng tror jag. Jag är ledsen, men jag har inte bättre nyheter att komma med.

Om tajmingen för West Hams mål när bytena var på gång:

– Det såg inte ut som att de skulle göra mål inom de närmsta sekunderna. Det hände ändå. Vi bara visste det (att vi behövde byta). Vi kunde ha bytt ut Robbo eftersom man kunde se att han var på gränsen, men det är svårt. De första tre bytena gjorde vi för att kontrollera matchen, fortsätta kontrollera matchen och för att göra det tredje. Sedan blev det 2-2, vi försökte göra det tredje ändå, det var planen. 

Källa: Liverpoolfc.com.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Vi behöver ditt stöd under 2024!
Bli medlem/abonnera på LFC.se
299 kr/år och 99 kr/år för familjemedlem
Läs om våra medlemsförmåner

♥️
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer