📹 Klopp: Jag ber om ursäkt

Bild till nyheten 📹 Klopp: Jag ber om ursäkt
Managern hade inte mycket positivt att säga efter förlusten mot Everton som gör att laget halkar efter i titelracet i Premier League.

Detta hade Jürgen Klopp att säga efter derbyförlusten på Goodison Park.

Om matchen:

– Inga bra tankar alls. Väldigt besviken, frustrerad. Jag har gjort ett gäng intervjuer nu och om jag ska summera det: det var inte bra nog. Vi spelade en match som Everton ville ha. De gjorde två mål på fasta situationer. Den första försvarade vi på något sätt tre gånger men i slutändan serverade vi bollen för Branthwaite, han träffade inte ens bollen rent, men den rullade över linjen. 

– Efter det hade vi vår bästa period, där vi verkligen pressade dem, skapade bra chanser, men vi gjorde inte mål. Att gå in till paus så, varje läge som vi missade gav Everton momentum. Vi hade det aldrig fullt ut, men det hjälpte inte.

– I andra halvlek, det var inte heller bra nog. Vi saknade den pressen vi hade i slutet av första. Så släpper vi in andra målet. Jag tror att alla som håller på Everton har sett det målet 20 gånger, det är deras variant. Alla vet att de slår bollen där. Men trots det så är spelaren helt ensam där. Jag har inte sett det igen men jag är ganska säker på att vi kunde ha försvarat oss bättre där. 2-0, stämningen här, vi spelade som vi gjorde, det var inte den mest inspirerande insatsen.

– Jag känner verkligen för supportrarna, jag ber om ursäkt. Folk har sagt så många gånger hur bra mitt facit är (i derbyn), inför derbyn så hör man: "Men du vinner aldrig här". Men vi har aldrig förlorat heller och det känns verkligen annorlunda. Jag ber verkligen om ursäkt för det, det var onödigt att det hände. Vi kan inte förändra det nu. 

– Ni kan tänka er att det kommer att bli en utmaning nu, både fysiskt och mentalt. Fysiskt, det visste vi redan. Om man vinner så är det mentala inget större problem, men nu måste vi hantera båda delarna. West Ham väntar och gnuggar nog sina händer och hoppas att vi kommer dit på ett ben. Men jag ska göra allt för att se till att vi är oss själva på ett annat sätt än idag.

Om titelracet:

– Jag förstår det, det är en del av det hela, men jag vet inte varför jag måste svara på den frågan – det är bara att titta på tabellen. Så, bör jag säga att vi är med fullt ut? Vi behöver en kris hos City och Arsenal och vi behöver vinna matcher. Även om de börjar förlora matcher så kommer ingenting att hända om vi spelar som vi gjorde här. Vi är inte säkra för Champions League-spel heller så vi måste bara spela bättre.

– Man kan se att vi är stressade framför mål. Det är länge sedan men jag skyller lite på det ändå, matchen mot United, så många chanser utan att få någon utdelning. Det är illa. Sedan dess har vi skapat utan att göra mål tillräckligt ofta. 

– Folk har redan frågat mig om inställningen. Det finns flera aspekter till det. Det handlar inte om ett attitydproblem. Grabbarna vill; ingen gör någonting sådant här med flit. Det är mitt jobb att se till att de hittar in i ett läge där de känner sig självsäkra. När det kommer till det så är jag ansvarig för allt som hände i kväll, så det känns inte bra. 

Om anledningarna till senaste tidens form:

– Det finns olika aspekter. Spelare som spelat alla matcher är inte lika pigga, men det är samma för andra lag. Jag vill inte använda det som en ursäkt. Gabriel och Saliba har spelat alla matcher för Arsenal. Har de spelat lite mindre än oss? Jag vet inte, men de har spelat många matcher. Att komma tillbaka från skada, det är lite annorlunda också med tanke på intensiteten. I offensiven, det är ett enormt jobb de måste göra, det är rusher, hela tiden go, go, go, och att vi inte kunnat byta spelare gör det tufft.

– Jag vet att vi hade Dannsy på bänken, men vi visste inte att vi skulle behöva ta med honom i truppen på grund av två situationer – Diogo, vi fick reda på det för två dagar sedan och Cody idag. Så det är ingen match för en 18-åring mot Tarkowski och Branthwaite, de dödar dig i sådana situationer. 

– Mycket har sammanstrålat och det är ingen bra tajming, det måste jag erkänna. Jag hade föredragit att sitta här efter en 4-0-seger och flyga framåt mot nästa match. Jobbet är att vinna matcher och ju fler man vinner desto mer framgångsrik är man. 

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Vi behöver ditt stöd under 2024!
Bli medlem/abonnera på LFC.se
299 kr/år och 99 kr/år för familjemedlem
Läs om våra medlemsförmåner

♥️
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer